Uus aasta

Alanud on september ning suvi on põhimõtteliselt läbi. Iga aasta lendab see üürike aeg nii kiirelt ja siis sügisel saab jälle endaga riieldud, et miks seda või teist ei võinud ette võtta. Suve alguses lubasin endal vähem aega arvutis olla ning seda lubadust sai ka ilusasti täidetud. Nüüd aga hakkab tasapisi see pikk ja pime aeg, kuid eks ka sellel ole oma võlu. Kui kesksuvel alles kell 12 öösel pimedaks läheb ning juba varahommikul päike paistab, siis saab alati mõeldud, et päris põnev oleks juba jälle näha seda aega, kus kell 16 päeval on kottpime ning valgeks läheb alles enne lõunat. Ilmselgelt aga see viskab varsti üle ning siis saab jälle hakata suve ootama. Mina ootan igatahes juba jõule! Just viimastel aastatel on jõulud saanud minu jaoks mingi uue tähenduse ning peale suve lõppu tuleb jõuluootus sisse. Ootan seda jõulusoojust ja head tunnet, et kõik pere on koos, süüakse head-paremat ning veedetakse mõnusalt aega.

Igal aastal algab septembriga minu jaoks justkui uus aasta. Eks see ole eelkõige nii sellepärast, et algab uus kooliaasta ja juba viieteistkümnes aasta hakkab jooksma, mil mina seda teed käin ehk siis kolmas ülikooliaasta. Jõhker ikka mõelda, et inimene käib oma elust 15 aastat järjest koolis 😀 Põhimõtteliselt kolm aastat mul ülikoolis ka kokku on, aga lisaks on üks varuaasta, kui ma ei peaks jõudma sel õppeaastal kõike ära teha.

IMG_1107Õpin haldus- ja ärikorralduse õppekaval Tallinna Ülikooli Ühiskonnateaduste Instituudis. Sellel semestril on mu koormus üsna selline tavaline, ei ole nii koormav kui eelmisel semestril, aga kuna mul on ka praktika, mis peagi algab, siis alguses võib tegutsemist väheke rohkem olla. Lisaks on mul üks e-kursus ning osad ained saavad keset semestrit läbi + osad algavad alles semestri teisel poolel, nii et esialgu tundub, et kurta väga ei saa. Samuti olen baka töö asjus saanud enda jaoks pilti selgemaks – lõpuks! Kuid siiski see pilt ka alles selgineb, mitte ei ole veel täiesti klaar.

Muusika asjus korraldasin paar nädalat tagasi oma Facebooki lehel väikese küsitluse, kus küsisin fännide arvamust järgmise singli asjus. Ühele laulule tuli toetust päris palju rohkem kui teisele ning seda laulu saategi juba üsna pea täispikkuses kuulda! Siinkohal mainingi ära, et homme hommikul ajavahemikus 8.00-10.00 on võimalik mind kuulda Raadio Elmar eetris, kus ka uue loo ette mängime ning niisama juttu puhume 🙂

Stuudios on tegemisel ka üks täiesti uus laul, mille vokaalid sai juba maikuus sisse lauldud, kuid millega nüüd on aktiivsem töö peale hakanud.

Augustis olen ka päris palju aega veetnud klaveri taga – panen nimelt kokku uut esinemiskava ning sellega seoses ka Tõrvandi esinemine oli hetkel minu viimane esinemine sel aastal. Kui peaks vedama ja kõik ülilibedalt sujuma, siis ehk saab seda uut kava ka juba sel aastal esitleda, aga ma lubama ei hakka, sest sellega on veel päris palju tööd vaja teha/proove.

Minu kõige viimane esinemine Tõrvandis kujunes üpriski ekstreemseks. Nimelt viis mind minu tee reede pealelõunal EMO’sse. Eelmisel nädalal sain liigsest maiustamisest toidumürgituse ning olin seejärel terve nädala üsna lahja toidu peal, aga kõht sai selle mürgitusega päris korralikult kannatada. Mitmeid päevi hiljem ehk reedel andiski see endast uuesti märku ning algasid tohutud kõhuvalud ja ma mõtlen siinkohal tohutuid! Ehk kirjutan kunagi sellest ka pikemalt siin blogis, kuna see on ikka tükk jutustamist. Igatahes EMO’s läks muidugi kauem aega, kui ma lootsin ning kui lõpuks välja sain, sõitsime kiiresti Tõrvandisse. EMO’s istudes käisid juba peast läbi mõtted, et äkki mind ei lastagi välja ja pean esinemise ära jätma… õnneks läks ikka paremini. Kuna süst veel mõjus, siis valusid õhtul enam ei olnud. Jõudsime kohale ja muidugi olin hiljaks jäänud, tundsin ennast sellepärast nii halvasti, ma ei taha ju kedagi alt vedada. Siiski sain oma esinemise tehtud ning mul oli nii hea meel näha, et kohale oli tõesti tulnud palju ka selliseid kuulajaid, kes minu vähem tuntumaid laule kaasa laulsid ning üldse oli kogu rahvas seal nii sõbralik, tore, toetav. Mulle jääb see esinemine meelde kui väga positiivsena. Seega veelkord aitäh Teile, et te jaksasite oodata ja ei pahandanud. Järgmisel päeval pidin taaskord EMO’sse pöörduma, veel suuremate valudega ning tänaseks on kõht veel endiselt hell, ent saan ringi liikuda ja tagasihoidlikult toimetada. Olen range dieedi all, joon pidevalt kummeliteed ja katsun oma süsteemid taas korda saada.

2pilt renate10 foto-martinlätt renate11 foto-martinlätt Pilt5fotod: Martin Lätt

Lisa kommentaar