Šokolaadi-juustukook küpsistega

Täna oli üks mõnus-tore päev, mil võõrustasin külalisi erinevate toitudega ning sealhulgas katsetasin ka ühte uut koogiretsepti. Pärineb see Kokkama Ragnega toidublogist ning tegin retsepti järele üks-ühele, ainult Domino küpsised asendasid kodumaiste Mesikäpa Dops kakaomaitselise täidisega küpsistega. Kook on muidugi päris võimas pomm ja liiga tihti seda loodetavasti tegema ei hakka, aga tõenäoliselt on tegu nüüd minu uue lemmikuga, sest maitseb ta hää ning valmib kiirelt ja suurt midagi tegema ei pea 🙂

Koogipilt

Vaja läheb:

  1. Šokolaadiküpsiseid
  2. 85 g võid
  3. 800 g toorjuustu
  4. 200 g valget šokolaadi
  5. 100 g piimašokolaadi
  6. üks pakk Dops küpsiseid

Valmista põhi purustades šokolaadiküpsised ning lisa neile sulatatud või. Sega mass omavahel läbi ning patsuta küpsetuspaberiga kaetud koogivormi. Mikserda toasoe toorjuust korra läbi, lisa veevannil sulatatud šokolaadid, mikserda uuesti kuni mass on ühtlane. Lisa segule umbes 2/3 hakitud Dopsi küpsiseid, sega käsitsi läbi ning vala vormi. Pane kook vähemalt neljaks tunniks külmkappi seisma, serveerimisel haki ülejäänud kolmandik Dopsi küpsiseid ning puista koogile peale. Ja nii lihtsalt ta valmis ongi! Head patustamist!

Lisa kommentaar