Millega tegelen

Mõtlesin, et ma pole ammu teinud sellist päevade kaupa kokkuvõtvat postitust. Võib-olla vahelduseks oleks hea oma tegemistest ka veidi teisel viisil teada anda, pean küll tõdema, et kogu jutul on üks läbiv teema 😀 Aga nii lihtsalt hetkel on, see aeg ei tohiks enam aga väga kaua kesta. Eelmisest nädalast alustades:

Esmaspäev. Hommikul kool, lõunaks koju. Kuigi ma olen hommikul üsna kiire ärkaja, siis ega selline 6.40 ärkamine just rõõmsaks ei tee. Meelestan alati enne magama jäämist end mõttele, et homme peab vara ärkama ja mida siis kohe esimese asjana teen – see aitab voodist kiiremini püsti saada. Siiski olin öösel päris kehvasti maganud, nii et kui koolist koju jõudsin siis alguses oli ikka sundimist, et hakata vajalikke asju tegema.

Hakkasin vaatama videoloengut, mida pean samal ajal ka konspekteerima, sest eksamil muud moodi läbi ei saaks. Üks videoloeng kestab umbes kolm tundi, aga kuna ma üsna tihti panen pausile ja kerin tagasi, siis venib see ühe videoloengu läbi töötlemise aeg ikka tunduvalt pikemaks. Mõnes mõttes ju mugav variant – valid ise aja ja koha, millal saad koolitöö ette võtta, aga samas ei saa kohapeal küsimusi juurde küsida ja videost pole kahjuks tahvli peal olevaid jooniseid võimalik näha. Sel päeval siiski kogu videoloengut läbi ei jõudnud töötada.

Alustasin ka ühe kodutööga. Üks aine algas meil nimelt alles reedel. Pidi algama juba kaks nädalat tagasimikker, aga lükkus pidevalt edasi. Nüüd ongi natukene selline turboloengu tunne, kuna enne jõule peab juba kõik materjal võetud olema. Lisaks õppisin ka inglise keelt ning märkamatult oligi juba õhtu käes.

Teisipäev. Hommikul taas kooli ning vahepeal tekkis umbes kaks tundi pausi, mille jooksul läksin üle pika aja stuudiosse salvestama. Olen vahepeal küll mõned vokaalid sisse lugenud, aga viimati stuudios laulu lindistamas käisingi ma arvan, et maikuus? Seega päris suur vahe oli sisse tulnud. Seekord aga katsetasin enda jaoks midagi uut – salvestasin sisse demovokaalid, ehk siis põhimõtteliselt juhendi teisele lauljale, kuidas laul kõlab ehk siis ei salvestanud enda jaoks.

Seejärel taaskord loengutesse, koju jõudsin alles suts enne kella kaheksat. Kui sellised hilisemad koju jõudmised on (pikad päevad), siis tavaliselt olen ma õhtul juba üsna kasutu/väsinud ja suurt midagi enam teha ei jõua. Tol õhtul võtsin omale koju jõudes tunnikese puhkamiseks, kui vaatasin Masterchef’i tv3 play’st järele, samal ajal ka väike söök. Peale seda inglise keele kodutöö ja megakiire netiring ja rohkem ma midagi teha ei jõudnudki – kümne paiku olin juba unenägude maal.

Kolmapäev. Täna koolipäeva pole, ent kooliasjadega tegelen küll. Vaatasin edasi oma esmaspäeval alustorwellatud videoloengut ja ega ma just ennast kindlalt ei tunne eksami asjus… Tegemist on rahvusvaheliste suhete ainega ja isegi täitsa põnev on, ent eksam tundub siiski see eest üsna jube tulevat, kuna materjali on palju, eeldab analüüsimist ja kuigi aine on põnev, siis tihti selliste ainetega, kus ma ennast kohe „kodus“ ei tunne, ei tunne ma ka end ilmselgelt kindlalt. Siiski tavaliselt aine lõpuks saan iseendale öelda, et olen mingis osas silmaringi saanud avardada.

Vaatasin oma esmaspäeval tehtud kodutöö üle, parandasin veidi ja esitasin ära. Võtsin end kokku ja lugesin edasi ka Orwelli raamatut „1984“, mis mul mitu nädalat juba pooleli. Enne seda lugesin läbi „Loomade farmi“, mis läks väga kähku ja ladusalt ja mida varasemalt olen korra lugenud, aga „1984“ on väheke tummisem lugemine, seega alguses kohe sellega sina peale ei saanud.

Kuna hetkel selline koolisem periood, siis ei satu ma ka nii tihti klaveri taha kui ma sooviks, sest teadmine, et „ei saa praegu lõbutseda, tuleb teha ära kohustuslikud asjad“ ei lase mul lihtsalt lõõgastuda ja nautida. Siiski tol päeval väikese sutsaka klaveri taga tegin ning saatsin enda produtsendile ühe värske klaveridemo. Lauluks tegemises see veel ei ole, aga esimklaverene samm sinna poole on tehtud, seega varsti saab stuudios midagi värsket hakata tegema.

Lisaks hakkasin vaikselt vaatama ka ettevõtte turunduse eksamimaterjale, aga veel väga vaikselt 😀 Olgu ka öeldud, et kuigi ma väga suur teleka vaataja ei ole, siis igapäevaselt Masterchef’i katsun küll näha. Kui live’is ei jõua, siis hiljem Internetist järele. Õhtuks olin juba üsna läbi omadega nagu ka eelnevatel päevadel.

Neljapäev. Sel nädalal on vedanud, et on kaks vaba päeva järjest. Selle nädala kolmapäev ja neljapäev on mulle kui laupäev ja pühapäev. Päev aga läheb üsna samas rütmis. Võtsin ette järgmise videoloengu – sain sellega ühele poole. Õppisin ettevõtte turunduse eksamiks ja märkamatult oli taas päev õhtusse veerenud.

Reede. Koolipäev, taaskord varajane ärkamine. Peale kooli tegin sutsaka poodides – ostsin ära jõulukingid, kuigi mõned asjad jäid veel soetamata. Koju jõudes viskasin korraks jalad seinale ning siis hakkasin eksamiks kordama ja õhtul vaatama järgmist videoloengut, järjekorras siis viies, lõpuni ei jõudnud.

Laupäev. Hommikul pidi kool olema, aga sain reedel teada, et ikkagi ei ole. Vaatasin kohe esimese asjana oma videoloengut edasi – alustasin ka järgmise videoloenguga, mis siis viimane, sest täiesti viimast loengut lähen kuulama kohapeale teisipäeval. Lisaks muidugi ettevõtte eksamiks õppimine.

Pühapäev. Väga pikaks ajaks oli ära vajunud meie traditsiooniline „nuti- ja netivabapäev“, seega sai seda taaselustatud. Sai palju asju kodu juures ära tehtud, mis ootasid pikalt tegemist. Põhiliselt õppisin sel päeval eksamiks. Vaikselt on hakanud igasugused mõisted mind kummitama ning kui õhtul silmad kinni panen, siis justkui ei saagi rahu, ikka mõni turunduskontseptsioon jookseb silmist mööda. Uus nädal on tulemas väga raske ja eks ole näha, kas nädala lõpus saan rahus hingata või äkki ei lähe eksamitega piisavalt hästi, igatahes suur kulminatsioon on peagi käes ja ma loodan, et murran sellest ikka võitjana läbi.

Esmaspäev. Taas väga varajane äratus ja kooli minek ning nagu mul pühapäev vastu esmaspäeva juba mitu nädalat traditsiooniks on saanud, ei maganud ma ka tol ööl hästi, kokku äkki 3 tundi ning terve ülejäänud päeva võitlesin väsimusega, et oma asjad tehtud saada ning ka kooliasjadega tegeleda. Lõpetasin viimase videoloengu vaatamise ning kordasin eksamiteks. Õhtul tahtsin minna varem magama, kuna olin eelneval ööl nii vähe maganud, aga kuna pidin kindlasti videoloengu saama vaadatud ning teatud hulga eksamimaterjali läbi võtma, siis jõudsin magama ikkagi alles umbes poole ühe aegu…

Teisipäev. Hommikul taas kooli ning seekord oli pikem teisipäev, kuna läksin veel selle aine loengusse, kus tavaliselt videoloenguid olen vaadanud – tegu lihtsalt viimase loenguga ja sellepärast oli mõistlik kohal olla. Õhtul veidikene kordasin ettevõtte eksamiks, kuigi ausalt öeldes olin juba üsna väsinud sellest pidevast tuupimisest, seega ei olnud ma tol päeval iseenda silmis nii tubli kui oleksin soovinud.

Olen sel nädalal nii närvis olnud nende eksamite pärast. Kohutav tunne on sees – kardan, et ei saa hakkama, aga peab saama. Loodan, et läheb ikka kõik hästi.

pic13 pic12fotod: Martin Lätt

Lisa kommentaar