Lillkapsapõhjal pitsa

Mida teha, kui sulle maitseb väga pitsa, aga ei taha kogu aeg nisujahu endale sisse ajada? Avastasin enda jaoks lillkapsapõhjal pitsa ning olen nüüdseks seda juba mitu korda teinud ning arvan, et sama retsepti järgi jätkan ka edaspidi. Lillkapsa maitse on vaid õrnalt aimatav, teinekord kui katet rohkem panna, siis pole isegi üldse lillkapsa maitset tunda. Samuti võib ka juustu rohkem põhja tegemisse panna – seda saad reguleerida juba enda eelistuse järgi. Ma panen juustu üsna tunde järgi, aga ligikaudselt peaksid kogused olema järgmised ühe suure ahjuplaaditäie pitsa tegemiseks:

  • 1200 g lillkapsast
  • 4 muna
  • u. 150 g juustu

Lillkapsas peaks olema eelnevalt toatemperatuuril soojenenud, et poleks enam jääs. Saaks ka teha värskest lillkapsast, aga ma ise pole nii proovinud. Purusta lillkapsas köögikombainis ning laota ahjuplaadile pudi laiali. Kuumuta ahjus 180 kraadi juures umbes 12 minutit. Tõsta välja, lase jahtuda ning pane mass õhukese köögiräti peale ning pressi lillkapsast vesi välja. Päris lõpmatuseni pole mõtet pressida, vähemalt mina proovin tunde järgi ühel hetkel ära lõpetada, kuna muidu tundub, et võibki seda vett tulema jääda 😀 Sega kuivaks pigistatud mass munade ning juustuga ja seejärel patsuta ahjuplaadile. Pane ahju 17 minutiks 180 kraadi juures.

Seejärel peale kate ning see käib juba täiesti enda maitse järgi, minule meeldib näiteks panna peale tomatipastat, suitsukana, peekonit, õhukesi suitsuvorsti viile, oliive, sibulat, paprikat ning juustu. Pane uuesti ahju 180 kraadi juurde umbes kümneks minutiks.

ibiza

Lisa kommentaar