Kanapüreesupp

KanasuppMe sööme üsna palju püreesuppe ning selle tõttu soovin aeg-ajalt katsetada ka uusi kombinatsioone, et vanad retseptid üle ei hakkaks viskama. Ega selles retseptis just mingit tüümafüüsikat pole, viskasin sisse lihtsalt asjad, mis mõtlesin, et selleks supiks võiks sobida. Tegin väikeses potis – sai kolm kausitäit.

  • 2 keskmist sibulat
  • üks suur küüslauguküüs
  • 2 suurt porgandit
  • üks keskmine kartul
  • üks kanafilee
  • karp merevaiku (võib võtta ka spetsiaalset kanamaitselist merevaiku või murulaugu oma, kuidas ise soovid)
  • kanapuljongit
  • võid pruunistamiseks

Haki sibul ja küüslauk ning pruunista poti põhjas võis. Lisa tükeldatud porgand, kartul ning kanafilee ning kalla peale puljongit nii palju, et oleks massist ca. 3 cm üle. Keeda umbes pool tundi (mitte täisvõimsusel, veidi vähem). Püreestama asudes peaks vedelikku olema alles nii, et ulatub ca. 1,5 cm üle massi – vajadusel lisa vett juurde ning keeda veel veidi läbi. Püreesta, lisa merevaik, püreesta uuesti ja valmis ta ongi. Soovi korral lisa soola/pipart.

Leave a Reply