8.-13.02 + klaverivideod veebruar 2

Kõikse kaunimat sõbrapäeva Teile!

Noniii. Nagu ikka. Taaskord kokkuvõte minu vahepealsetest tegemistest, seekord olen aga keskendunud rohkem nö. “suurematele sündmustele”. Eks teinekord räägin siis rohkem ka sellist igapäeva ja pudi-padi juttu.

8. veebruaril, kolmapäeval, käisin ETV stuudios salvestamas intervjuud ja reklaamklippi saatele “Eesti Top7”, mis oli eetris järgmise päeva õhtul telekanalil ETV2. Võistlustulle läks laul “Täiskuuööl”. Enne salvestust olin ma just Ülemistel pangas ning kuna seal läks veidi kauem, kui ma arvasin, siis läks mul järsku niiiii kiireks. Ruttu-ruttu jõudsin ETV stuudiosse. Ei jõudnud ennast korralikult enam sättidagi ja juba hüppasin kaamera ette. Mulle ei meeldi tegelikult üldse kiirustada. Nii jäävad asjad kahe silma vahele. Nagu näiteks see, et mul see pusa/kardigan jumala viltu seljas 😀 Kohutav… Igatahes intervjuud saate järele vaadata siit, vali kuupäevaks 9.02 ning minu intervjuu alagb 15:36: http://etv2.err.ee/v/kultuur/eesti_top_7/saated/c8c3bb9f-ec07-4d60-8b6e-c7c0d8b5870b/eesti-top-7

Ning olen väga tänulik, kui ka loo poolt hääletate: http://etv2.err.ee/l/kultuur/eesti_top_7 Kerige veidi alla poole, vajutage minu video all “hääleta” ning siis tuleb veel veidi alla poole kerida ja vajutada oranžil nupul ka “hääleta” (alles siis läheb hääl kirja!)

Samal päeval hiljem käisin ka korraks stuudios ning laulsin laulule #M esimesed vokaalid sisse. Huvitav fakt laulu kohta: See on salmide puhul mu kõige madalam laul üldse! Tegelt, ma ei tea kui väga huvitav see on, aga ma stuudios sisse lauldes pidasin seda päris huvitavaks 😀 Ta lihtsalt istub suht pikalt seal madalas registris ja üritasin tähelepanu stuudios just sellele pöörata, et kõik madalad noodid ka kenasti välja kostuks, mitte ei oleks lihtsalt “sooja õhu pealt lauldud”.  Koju jõudsime alles hilja õhtul. Hetkel ootangi esimest tulemust laulust #M koos vokaalidega ning sama asi lauluga #AT – need on siis hetkel need lood, mis on stuudios luubi all. Teiste kallal on praegu vähem aktiivsem tegelemine.

10. veebruaril, reedel, oli mul väike proov Orus. Nimelt tuleb mul seal Vabariigi aastapäeval üks kiire esinemine, ent selle tarbeks on siiski vaja proove teha. Saime asjaosalistega kokku, rääkisime, proovisime. Sain ka täitsa uue kogemuse “õpetamise” osas. Selline veidi pea ees tundmatusse vette hüppamine. Kuidas õpetada noortele enda laul selgeks? Igatahes saime asja kenasti vaikselt vedama.

11. veebruaril, laupäeval, oli üle pika aja üks esinemine. Esinesin Vana-Veskil, kus ma kusjuures olen ikkagi varasemalt esinenud! Ma lihtsalt ei mäletanud seda enam. Siiski seekord oli üritus siseruumides, eelmine kord esinesin seal välislaval juba 3-4 aastat tagasi. Kõigepealt sõitsime enne pidu sinna, et teha kiiresti proov ära ning siis läksime edasi Alppu, kus pidasime isa sünnipäeva. Poole silmaga sain jälgida ka “Eesti laulu”, aga järgmisel päeval vaatasin põhjalikumalt juba uuesti. Minu ennustusest sai neli edasi, ainult Ivo Linnat ei oleks osanud ma edasi pakkuda. Arvasin, et saab Carl-Philip.

Tulles tagasi esinemine juurde. Veerand 12 hakkasin Vana-Veski poole tagasi sõitma. Olin Albus juba veidi ennast sättinud ja kohapeal jõudsin veidi veel sättida. Lavale läksin veidi peale kahtteist. Vaatamata sellele, et esinemine oli pikk, siis mulle mu kava väga meeldis ja see oli selline hea, ladus, vaheldusrikas. Esitasin päris mitu sellist laulu, mida ma varem polnud üldse esitanud (ehk siis minu uus singel “Täiskuuööl”, esimest korda esitasin oma varsti ilmuvat suvesinglit ning üks uus cover oli ka kavas). Nii et teinekord tean, et kui vaja, siis saan veel sellist pikka kava teha. Viimase loo ma poolenisti itsitasin. Üks mees oli seal eriti hoogu läinud ja saalis olid mõned kandetalad ning ta otsustas siis selle ümber hakata lennukit mängima, ise surm-tõsine. Muidugi hakkasin ma naerma, diskor ka korraks 😀 Sellised hetked on ikka paras katsumus. Mul on varem ka ette tulnud, et keegi hakkab saalis midagi eriti lolli tegema ja siis sa üritad seal laval tõsiselt oma asja teha. Paras katsumus… Üldiselt aga koht oli väga kena ja oli näha, et me olime oodatud. Ma pole kunagi palunud, et keegi meile lava taha ka väikse laua kataks, aga kui seda omavoliliselt tehakse, siis ikka teeb ju tuju heaks. Ning oli ka üldiselt näha, et esinejat oodati ning elati kaasa.

Nagu on ilmselt näha mu Instagram’ist ja igaltpoolt mujalt, siis ma pole väga endale saanud külge seda, et kõike pildistada ja rahvaga jagada, sellepärast ka sel korral käsi väga ei tõusnud kaamera järele ja kuigi mõtlesin enda outfit’ist mõned pildid teha, siis kuidagi ei viitsinud 😀 Eks ma katsun end natukene edaspidi parandada ja ikka mõned klõpsud ka teha, sest muidu ongi siin blogis ainult pikk jutuvada ja mitte ühtegi pilti.

Veerand kolmeks jõudsin Alppu tagasi ja veidi enne kolme sain magama jääda. Hommikul oli aga äratus juba enne kaheksat, seega ega väga kaua magada ei saanud. Poole päevast olime veel Albus ning siis hakkasime koju tagasi sõitma. Õhtul läksin suhteliselt vara magama, et ennast välja puhata.

Esmaspäeval ehk eile oli Orus veel üks proov. Nüüd saime juba saaliproovi teha. Üks proov tuleb sel nädalal veel ja siis ongi juba järgmisel nädalal esinemine. Sel nädalal on veel päris mitu külaskäiku mind ees ootamas, ühel päeval pean korra linna minema ning laupäeval on juba uus esinemine. Seekord siis Tartus, Sõbra Pesas, kus ma pole kunagi varem esinenud. Huvitav nädal taaskord tulemas. Hetkel aga lõpetan, postituse lõppu panen veel kaks uut klaverivideot:

Seekord kaverdasin ära ka ühe suurel Eurovisioonil osaleva laulu. Laul “Apollo” on Šveitsi selle aastane esinduslaul.

Lisa kommentaar