Esinemised, igapäevaelu, uus laul!

Esinen: 18. märts, Pärnu ööklubi Mirage


18. veebruaril, laupäeval, oli mul esimest korda esinemine Tartus, Sõbra Pesas. Enne esinemist läks veidi sabinaks. Hakkasin last magama panema ja ühel hetkel teen silmad lahti ja vaatan, et kell juba 12. Ehk siis olin tunniks ajaks magama jäänud. Äratuskella polnud ma pannud, seega oli hea õnn, et niimoodi juhuslikult üles ärkasin. Igatahes hakkasin end ruttu sättima ja veidi peale ühte olin kohal. Esinema läksin umbes veerand kahe paiku ja esitasin 13 laulu. Mulle väga meeldis. Elati kaasa ja oli näha, et kuulati artisti. Suureks rõõmuks on ka see, kui peale esinemist tullakse ligi ja hiljem kirjutatakse Facebook’i ning tänatakse esinemise eest. Igatahes peale esinemist pöördusin tagasi hotelli, sain umbes kolme paiku magama ning hommikul juba kaheksa paiku äratus. Esinemisel oli mul esimest korda laval ka live-saksofonist, kes siis mu laule täiendas. Enda Instagram’i panin ka ühe video.

IMG_5499 IMG_5513 Pühapäeval enne Tartust lahkumist käisin esimest korda Sepa Turul. Olin sinna juba ammu tahtnud ning lõpuks sai siis käidud. Peale esimest ostu ütlesin, et “lähme nüüd ruttu ära”. Ilmselt avastamist oleks veel kauemakski jagunud, aga otsustasin, et järgmisel korral olen põhjalikum. Sain omale ühed vääääga ilusad kingad esinemisteks. Mul on kingi küll kogunenud kappi omajagu, aga kipub ikkagi nii olema, et esinemas käin alati max 2-3 erineva paariga. Paljud kontsad, mis olen ostnud, on ikkagi lõpuks olnud liiga kõrged või jalas mitte piisavalt mugavad – olen paljud kingad ostnud Internetist ning sellega veidi alt läinud. Näiteks ühed mustad platvormid, mida väga tihti kannan, on mind teeninud juba ligi 4 aastat ja maksid tol ajal ainult 25€ – seega väga väärt investeering. Kahjuks on nad juba üsna ära kulunud. Seega tahtsin uusi kingi, mis oleks parajalt kõrged (ent mitte liialt kõrged) ja mugavad.

Peale Tartust lahkumist põikasime ka mu vanematekodust läbi. Vaatasime “Eesti laulu” kordust ja olime niisama. Mina arvasin, et edasi saavad Kerli, laul “Verona”, Angeelia, Liis Lemsalu ja Antsud. Kolm panin igatahes täppi 😀

IMG_549122. veebruaril ehk eile käisime üle pika aja teist korda beebikino päeval Apollo kinos Mustamäe keskuses. Vaatasime filmi “Sangarid”.  Esimest korda sain ka neid staaritoole katsetada. Võtsime siis omale ühe toolipaari (toolid asuvad seal paari kaupa). Olid väga mugavad ning edaspidi üritan igatahes alati nendele kohtadele saada. Seal olid suured nahktoolid, mida sai veidi viltu kallutada. Samuti asusid nad kõige kõrgemas reas ja kokku oli neid toole ainult 12 ja kogu see ala oli veidike privaatsem ja eraldatum teistest. Ilmselt kindlasti suur pluss veel lisaks, mida ma ise ei kasutanud (aga äkki järgmisel korral), oli see, et seal on iga toolipaari juures üks puuteekraan, kust sa saad endale toitu/juua tellida ning siis tuuakse see sulle otse kinosaali. Muidu sel korral aga sain filmida ka vaadata. Eelmisel korral läks pool filmi kuidagi täitsa mööda. S. nimelt magas üle poole filmist.

IMG_5550Täna käisin Orus esitamas laulu “See Maa”. Taustaks laulis mulle 6. klass ning selle tarbeks käisin veel eelmise nädala lõpus ja eelmise nädala alguses kahes proovis + kohapeal enne üritust ka kiire proov mikrofoniga. Arvan, et oli väga armas esinemine ja tore oli end ka natukene rohkem kohaliku eluga kurssi viia. Esinemine oligi üsna kiire – enne üritust tegime ära proovi, siis algas üritus ning üsna alguses esitasin juba loo ära ning udjasin koju tagasi.

IMG_5464

Olen ka klaveri taga istunud. Kirjutanud uusi laule, millest mõne enda jaoks kõrvale pannud, mõne kellelegi teisele ja mõne lihtsalt kirjutanud nö. harjutamise mõttes.

IMG_5554

Mõnda aega tagasi hakkasin kodus spetsiaalsete lampide all kasvatama erinevaid maitsetaimi/salatit. Samuti olen pannud üheksa potitäit erinevaid lillesibulaid ning seemneid maha, mis ka tasapisi kosuvad.

Kärutrall. Jätkuvalt olen iga päev jalutamas ka käinud. Vahepeal üksi, vahepeal kaksi, vahepeal kolmi. Eile jalutasime me peaaegu et kaks tundi!

Minu järgmine laul #SÕ, on nüüd täiesti valmis ja purgis ning jääb õiget aega ootama. Annaks selle kohe välja, aga kuna see selline suvekas ja hetkel veel suve ei paista, siis ootame veidi. Lisaks sai valmis minu kirjutatud laul “La La La”, mida esitab Kapriiz! Esimest korda olen kellelegi teisele kirjutanud nii viisi kui sõnad ehk siis terve loo. Ma olen selle looga päris rahul ja see on minu esimene taoline projekt. Eelmisel nädalal vahetasime veidi ka veel tagasisidet loo osas, kus saaks veel veidi paremini jne ja nüüd igatahes on ta teie ees!

Veidikene laulust ka: Kirjutasin selle enne jõule ehk siis on ta võrdlemisi uus laul. Alguses tuli see “La La La” fraas ning selle ümber sündis kogu ülejäänud laul. Mäletan, et alguses oligi nii, et salvestasin selle mõtte diktofoni ära ning peale La-La-d olid seal hoopiski mingid muud sõnad. Laul siis seisis umbes nädala ning kui tolle uuesti ette võtsin, sündis laul sellisel kujul nagu ta praegu (peaaegu) on – nimelt loo bridge’i kirjutasin ma alles loo tegemise protsessi ajal. Alguses seda üldse polnud, aga tundsime, et oleks nagu miskit veel vaja ning niiviisi sai sellele viimane lihv antud.

Homme oleme ilmselt minemas Tõrvikurongkäigule (Rohkem infot SIIT!) ning päeva peale teen arvatavasti ka kooki Vabariigi sünnipäeva puhul. Sel nädalavahetusel oleme ilmselt kodused. Pühapäeval on netivabapäev, mida oleme alates sellest aastast taaskord pidanud.

Lisa kommentaar