Butero käsitöövõid

Mul on rõõm tutvustada Teile üht võrdlemisi uut toodet Eesti turul – Butero käsitöövõid. Meie oleme juba ammu vahetanud oma söögilaual margariini õige Eestimaise või vastu välja, sest viimane on palju tervislikum. Seda enam huvitav oli mul proovida Butero erinevate maitsetega võisid, kuhu kusjuures pole lisatud ei säilitus- ega värvaineid! Kaup on igati aus ja hea, sest kasutatud on vaid kodumaist rõõska koort.

Esimese asjana jääb muidugi silma kihvt kujundus/ümbris. Topsikestesse on pandud parajalt suur ports mõnusat võid ning valikus on viis erinevat maitset: tavaline, tilliga, küüslauguga, meresoolaga ning tšilliga. Kuna olen endiselt tõbine, siis läks see küüslauguga või eriti hästi kaubaks. Väga hästi on tunda, et seda küüslauku on ka sinna sisse pandud – mitte ei ole lihtsalt moe pärast see nimi seal. Samamoodi tšillimaitselise võiga. Tšillimaitseline või oli üldse ka huvitav maitseelamus. Kui süüa näiteks mingi lihaga võileiba, annab see sellise mõnusa löögi kogu võileivale juurde. Ei saa ka tilliga või kallal nuriseda, sest topsikest avades näed sa kohe, et tilli on pandud sisse mõnuga ning kajastub see kenasti ka maitses.

Butero käsitöövõid jõuavad üha rohkematesse kauplustesse ning et nende tegemistega kursis olla ning uurida, kust ka endale mõni topsik soetada, siis jälgi Butero Facebook’i lehte siit: https://www.facebook.com/butero/


Mina kasutan võid väga palju erinevate lihade praadimiseks, et anda juurde koorest maitset. Lisaks kuna mulle maitseb väga ahjukartul, siis kasutan võid ka kartulitele marinaadi tegemiseks. Siin kohal jagangi teiega ühe lihtsa retsepti, millega tavalisele ahjukartulile funki juurde anda ning neid maitsvamaks teha. Kaheksa suure viilutatud kartuli jaoks läheb vaja:

  • 3 supilusikatäit Butero käsitöövõid
  • 1 tl papripulbrit
  • 0,75 tl soola
  • 0,5 tl pipart
  • 1 tl kuivatatud basiilikut

Sulata väikesel tulel potis või, lisa maitseained, sega ning pintselda ahjukartulitele. Pista ahju. Ongi kõik! Tulemus imemaitsev! PS! Tihti vaatan kodus, et mis maitseaineid parasjagu üle on ning ka improviseerin. Siiski alati võiks üheks koostisosaks olla sool, muus osas on suhteliselt vabad käed.

Lisa kommentaar