UUS LAUL: PING-PONG


Lõpuks on see siis käes! Lõõõ-puks on väljas minu uus laul, mis kannab nime “Ping-Pong” ning on ühtlasi järjekordne singel minu tulevaselt albumilt! Albumi kohta nii palju, et põhimõtteliselt aktiivsemat tööd selle kallal me alles alustasime, seega läheb selle ilmumiseni veel tükk aega! Viimane laul “Suveõhtud” ilmus 25. aprill 2017 ja kogu selle vahepealse aja pole ma ühtegi uut laulu välja andnud. Siiski ei ole me niisama käed rüpes olnud, vaid muusikat oleme teinud ikkagi – selle aja sisse mahub 4(+1 ehk “Ping-Pong”) laulu, mis me stuudios täiesti nullist valmis oleme saanud ning mida kuskil üleval pole ning kaks laulu, mis on hetkel veel poolikud. Olen varem ka korduvalt ja korduvalt oma blogis kirjutanud, et miks ma varem ühtegi laulu ei tahtnud välja anda, aga kiire kokkuvõte uuesti: Kõigepealt läks “Suveõhtutel” üsna hästi ja ma võtsingi plaani, et ma ei anna uut laulu nii pea välja, vaid teen nagunii veidi pikem pausi. Siis aga otsustasin 2018. aasta alguses lapsehoolduspuhkusele jäädes, et toimetan veidi vaiksemalt ning sellel “vaiksemal perioodil” laulu mitte välja anda ning kolmandaks kuna oli plaan hakata albumit tegema, siis ma ei tahtnud lihtsalt kõik meie stuudio-üllitisi välja anda, vaid jätta albumile palju-palju laule, mida ma varem välja polnud andnud. Muidu oleks võinud ju põhimõtteliselt vahepealse aja sees iga kolme kuu tagant jällegi mõne uue loo välja anda. Aga igatahes laulust endast ka. Ma kirjutasin selle loo vist selle aasta alguses. Kõige esimene asi, mis selle loo juures sündis, oligi see fraas “Ping-Pong” – see tuli lihtsalt tühjast kohast mulle pähe. Seejärel tuli üsna loomulikult ülejäänud refrään, kuigi esimene variant sellest polnud päris see. Paar päeva hiljem tuli loole selline refrään nagu täna selles loos kuulda saate. Siis valmisid laulule ka salm ja pre, aga kummagagi polnud ma rahul ning ühel päeval kirjutasin ma uue pre, teisel päeval kirjutasin uue salmi. Ehk siis liikusin justkui tagantpoolt ettepoole.

Muidugi olen ma viimasel ajal kirjutanud ka selliseid laule, mis sünnivad kohe nö. “õigesti” ja ma ei pea neid hiljem ringi tegema, aga viimased poolteist aastat olen ma hakanud rakendama rohkem seda, et vajadusel kirjutan ikkagi laulu ümber, kuniks ma rahul olen. Ma varem kuidagi ei suhtunud laulu kirjutamisesse nii ja isegi kui ma teinekord mõne salmiga väga rahul ei olnud, siis ma ikkagi ei hakanud seda ringi kirjutama millegi pärast… Praegu aga ma tunnen, et ma nii ei taha ja pigem kirjutan seni kuni tuleb minu jaoks “see õige” lahendus.

Igatahes… Olen omal kodus sahtlisse kirjutanud viimasel aastal ka rohkem selliseid laule, mis tingimata ei räägi armastusest (need laulud ei ole veel välja antud) ning peale sellist tuhinat tuli mul tahtmine kirjutada üks lihtne armastuslaul ning ilmselt sellest soovist ajendatuna sündiski selline laul nagu “Ping-Pong”. Loodan, et võtate loo hästi vastu ning lisaks Youtube’ile saab seda laulu kuulata ka:

Spotify: https://tinyurl.com/y8xgjj8l
Deezer: https://tinyurl.com/y7gj7zox
iTunes: https://tinyurl.com/yaaqcdmu

Loo produktsioon: Lenny LaVida
Kleit: Cy Riided
Foto: Fotoraat
MUAH: Maigret
Kujundus: Kevin Saks
Tre Music / Renate Music

Sõnad:
Kapi peal vaatavad meid
pildid reas esimesest suvest.
Siis kui koos käsikäes sai
igal pool käidud nii sel suvel.

Plahvatas kõik mu sees
minu ellu tõid sa kõik need uued tuuled.
Seiklused meie ees
eal ei lõppenud, vaid tulid üha uued.

Su kannul käin nagu hull,
sest ikka sabas sul
läeb päev taas mööda.
Ping-Pong, ping-pong –
nii mängid mu sees
kui lõõmab südames
tulipunane leek (tulipunane leek).

Su kannul käin nagu hull,
sest eal ei ole mul
sust ikka piisav.
Ping-pong, ping-pong
ja tea nüüd mu sees
sa koha endale
said minu südames.

Hommikul kell kui vähe
näen veel und kuidas meie vahel
algas kõik ja meil polnud silmi muuks
kui vaid meile kahele.

Plahvatas kõik mu sees
minu ellu tõid sa kõik need uued tuuled.

Lisa kommentaar