Heihei!

Kõigepealt pean vabandama nende ees, kes minu uut laulu on oodanud. Tuli vahele veel natukene asjaajamist ja pidime laulu edasi lükkama. Uuel nädalal – ja praegu ma tõesti näen, et see ilmubki uuel nädalal ja ma ei pea oma sõnu sööma – laul Teie ette ikkagi jõuab 🙂
pilt minu Instagram’ist: https://instagram.com/renate.saluste
foto: Liisa Härmson
mua: Maret Ubaleht
kleit: Riina Põldroos
Ma räägin praegu juba natukene ette enda uuest laulust. Tegu ei ole seekord 100% minu loominguga, vaid on seda vaid sõnade näol. Täpsemalt öeldes on tegu cover’iga, mis originaalis kõlab vene keeles. Seda laulu teadsin ma juba tükk aega enne seda, kui otsustasin sinna sõnu hakata mõtlema. Millegi pärast alguses tundus see laul liiga spetsiifiline, et see eesti keelde teha (kui kuulete, saate paremini aru 😀 ). Umbes aasta hiljem, autoga esinemisele sõites ja raadiost seda kuuldes, hakkasin ikkagi mõtlema, et võiks ju proovida. Üldiselt teen alati viisid ja sõnad ise, ent praegusel perioodil olen katsetanud kirjutada ka lihtsalt sõnu juba olemasolevatele viisidele. Tunnen, et see on tegelikult päris hästi arendav ning võiksin edaspidi seda veelgi teha, aga võib-olla siis rohkem sahtlisse. Jaaaa kui jutuga juba sahtlini jõudsime, siis olen hakanud viimasel ajal rohkem mõtlema ka selle peale, et kas minu loomingut võiks ka keegi teine esitada. Aasta-kaks tagasi ei olnud ma selleks kindlasti veel valmis ja ma ei tea, kas ma ka praegugi 100% olen, aga ma võtan samme sinna poole. Mul on pandud kõrvale mõned lood, mis ma tunnen, et neid võiks esitada keegi teine ja olen ka mõtelnud, kes see võiks olla, aga kuna ma olen alles vaimselt teel selleni, et tõesti need lood kellelegi teisele esitada anda, siis ma tean, et praegusest hetkest teostuseni läheb veel palju aega.  
Möödunud nädalavahetusel oli mul kaks esinemist. Esimene  20. märtsil Põlva lähedal, ööklubis Life ning 21. märtsil esinemine Tallinnas, klubis Panoraam. Seekordsed esinemised olid natukene teistsugused minu jaoks. Kui muidu on olnud ikka nii, et tuntumaid laule lauldakse kaasa ja muidu ollakse toetavad, siis seekord mulle tundus, et fännide osakaal oli suurem kui tavaliselt – järeldan ma seda sellest, et ka tundmatumaid laule lauldi kaasa. Mõlemas esinemispaigas tegin ka lisalood: Life’is ühe ja Panoraamis kaks. Olen väga tänulik Teile, kes Te nendele üritustele tulid. Sel nädalavahetusel muutus fänni tähendus minu jaoks veel olulisemaks ja ma olen Teile kõigile tohutult tänulik, et Te võtate vaevaks mind toetada, aitäh!
Nädal algas juba üsna tüüpiliselt – kooliga. Teisipäeval olid uued loengud – hommikust õhtuni olin koolis. Kolmapäeva tahtsin endale esialgu vabaks jätta, et kodune olla, aga otsustasin ikkagi stuudiosse minna. Praegu on nagunii veel viimased tõmbed albumi valmimiseni. Sai päris palju ära tehtud ning üks lugu sai päris palju edasi arendust. Olgu öeldud, et albumile tuleb ka remixe ja eile käis töö lisaks ka ühe remixi kallal. Loodan, et tänane, homne ja uue nädala algus tulevad ka väga produktiivsed.
Natukene kahju on, et ilmad väikese “taandarengu” tegid. Jõudsin just siin blogis hõiskama hakata, kui mõnus ja ilus kõik on, kui paari päeva pärast hakkas lund sadama ja läks jube külmaks. Ma juba ootan, et saaks edasi riisuma minna! 😀 Kuna aga õues pole saanud tegutseda, olen tegutsenud toas. Juba mitu nädalavahetust on olnud sisustatud suure kevadpuhastusega.
Möödunud nädalal käisin kahes uues trennis: zumbas ning bodyfit’is. Mõlemad mulle väga meeldisid ning kindlasti tahan nendesse uuesti minna. Zumba’sse olen tahtnud juba nii pikalt minna, aga pidevalt on olnud nii, et laupäeva õhtul/öösel oleme kuskil olnud ning pühapäeva hommikul ei ole lihtsalt olnud jaksu vara ärgata. Ka seekord jõudsin esinemiselt tagasi kell 4 öösel ja sain magada umbes kuus tundi, aga mõtlesin, et “kaua võib” – lähen proovin ära! Bodyfit meeldis mulle sellepärast, et lisaks füüsilisele tegevusele pead ka oma vaimselt kohal olema, sest kombinatsioonid võivad minna päris keeruliseks ning pead algusest peale kaasa mõtlema.
Minu tänane päev tuleb väga kiire. Juba õige pea hakkan linna poole liikuma ja kohtun oma tantsijaga trennisaalis. Plaan oli leida Tallinnas ka mõni hea koht tantsutrennide tegemiseks ning täna lähmegi seda uudistama. Peale seda on mul kaks laulutundi, kus harjutan endiselt oma live-kava ning hiljem lähen kooli ja olen seal peaaegu kaheksani. Õhtul kodus süvenen kooliasjadesse, sest vaja on mõned kodutööd ära teha.
Lugemissoovitus: Juba teist korda loen Andrus Kivirähki “Mees, kes teadis ussisõnu” ning huvitav oli sirvida raamatut “Eesti lemmiklaulude tekkelood”.

Lisa kommentaar