Peaaegu jõulud

Reede hommikul oli minu viimane loengu-koolipäev. Ehk siis põhimõtteliselt on seis selline, et järgmisel semestril ma kooli enam füüsiliselt minema ei pea, sest kuigi ma ei tea veel kõikide oma ainete tulemusi, siis juhul kui need sooritasin positiivsele tulemusele, on mul kõik ained võetud ja õppekava peaaegu et läbitud!

Juba esimesest semestrist peale, kui Tallinna Ülikooli astusin, hakkasin võtma iga semestriga rohkem aineid kui oli ette nähtud. Ehk kui eeldatav läbimine semestris on 30eap’d, siis iga semestriga (peale ühe vist – ei mäleta enam täpselt) võtsin ma omale aineid kas 35eap’d, 38, 45 vms. Õppekoormus oli küll tunduvalt suurem, aga tänu sellele sain asjad varem tehtud ja nüüd viimane semester enam koolis käima ei pea. Miks ma oma jutu alguses ütlesin, et „füüsiliselt kohal ei pea käima“ on sellepärast, et tulevasse poolaastasse jääb mul kirjutada veel mu lõputöö, aga juhendajaga suhtlen ma meili teel ning tööd kirjutan kodus. Võib tulla ette, et pean ka mõningaid väljasõite tegema lõputöö asjus, aga koolis enam otseselt käima ei pea.

Ega mulle väga hästi kohale veel ei jõua, et ei pea enam koolis käima, aga eks siis saad alles aru, kui lõputöö kaitstud ja diplom käes, aga see ülikooliaeg läks lihtsalt nii kiiresti. Samas, eks mul tuleb veel korralikult tegelemist oma lõputööga, sest tunnen juba praegu, et ega see lihtne ei saa mulle olema ning veel nii palju asju on enda jaoks läbi mõtlemata ja teemat olen ka juba umbes 10 korda vahetanud. Seega ega just sujuvalt see lõputöö kirjutamine minu jaoks alanud ei ole ja ausalt öeldes pole seda ka korralikult veel ette võtnud – olen siiamaani lihtsalt erinevaid variante enda peas läbi mänginud, kirja pannud, esitanud juhendajale, teinud parandusi ja sama ringi siis aina uuesti ja uuesti teinud. Eks ma hakkama saan ikkagi, aga kui kiiresti, seda ei oska veel aimata ja õnneks erilist survet ka peal ei ole, sest lõputööd on mul ideaalis aega kirjutada järgmise aasta detsembrini.

Laupäeval oli mul viimane füüsiline eksam. Tulemus tuleb alles aasta lõpus, saan end seni praadida. Taaskord, miks “füüsiline” 😀 ? Sest ühes aines hinde kätte saamiseks on vaja esitada ära üks suurem kirjalik töö ning teises aines toimub eksam Interneti vahendusel jaanuari keskel ehk siis koolimajja ma enam eksameid tegema minema ei pea.

Olen üritanud viimastel päevadel rohkem puhata, sest tegemist on olnud viimasel ajal palju ja eks see, et ma vahepeal haige olin ja praeguseks hetkeks veel täiesti lõplikult terveks pole saanud, on ka päris suure osa mu energiast röövinud. Võid ju haigest peast voodis pikutada ja üritada puhata, aga kui organism võitleb, siis ega end väga puhanuna just ei tunne. Suurem haigus on õnneks möödas (ptüi-ptüi-ptüi), lihtsalt nohu on veel veidi kallal ja natukene selline “olen-tõbine” tunne on kallal.

Mõne päeva pärast on aga tulemas jõulud. Nautige seda imelist aega! Kahju, et see aasta on pühad tulemas lumeta, kuid eks tuleb sellest mööda vaadata. Kauneid pühi Teile!

SONY DSC

This entry was posted in Elunurk.

Lisa kommentaar