Koorene kana-oa-tomati-juustu supp

Minu tänane retsept pärineb minu uuelt lemmik retseptilehelt (tegelikult ega ta nüüd väga uus avastus minu jaoks just ei ole, kuid siiski…) Buzzfeedtasty. Ma panen selle sama retsepti siia video kujul ka (LINK), et kui kellelgi on nii mugavam vaadata, aga katsun asja eesti keeles lahti ka seletada. Ütlen kohe ette ära, et ma olen mõndade koguste ja konkreetsete toodetega loominguline olnud, et pole identne originaalretseptiga.

FullSizeRender

Vaja läheb:

 • 1 pakk kanafileed
 • 1 suur sibul (mina panin 3 väiksemat)
 • 3 küüslauguküünt
 • 1 spl chilli pulbrit
 • 2 tl köömnepulbrit
 • 1 tl paprikapulbrit
 • 1 tl soola
 • 1 tl pipart
 • 1,5 liitrit kanapuljongit
 • 3 tomatit
 • 1 purk ube
 • 1 pakk vahukoort
 • u. 200 ml Cheddar juustu
 • u. 200 ml tavalist riivjuustu

Pane poti põhja pooleks lõigatud kanafileed (kokku peaks tulema siis 4 tükki, olenevalt kas pakis on kaks fileed või rohkem). Tükelda sibul ja küüslauk ning lisa need kanafileede peale. Lisa potti ka kõik maitseained (chilli, köömned, paprika, sool, pipar). Sega kõik asjad omavahel läbi ning kalla peale kanapuljong ning jäta kaane all podisema kuni kolmeks tunniks (mina keetsin 2,5 tundi, kuna olen kannatamatu 😀 ning maitsed olid kenasti imendunud, seega võite ka veidi vähem keeta). Peale keetmist lisa potti tükeldatud tomatid, kurnatud oad, vahukoor ning riivitud juustud ning keeda veel 45 minutit (taaskord, ma keetsin ca. 30-35 minutit – tundus silma järgi valmis). Tõsta tulelt, lase jahtuda ja serveeri. Peale võid puistada midagi rohelist, näiteks koriandrit või eestipärasemat peterselli. Originaalis on mõeldud seda suppi süüa koos nachode ja hapukoorega, mis mina aga välja jätsin. Supp on kergelt vürtsikas, aga minu arust just parasjagu – ei ole liiga vürtsikas, aga samas on iseloomu. Soovitan!

Lisa kommentaar