Nopri Talumeierei + 4. advendimäng

Ongi käes aeg tutvustada teile viimaseid tooteid sel aastal, sest homsest läheb käima viimane advendimäng ning seekord jõudis minuni pakk maitsvate Nopri Talumeierei toodetega.

Nopritooted

Lühidalt Nopri talust endast. Talu sünniaastaks on 1859 ning tänasel päeval toimetab talu majandamisega juba kaheksas põlvkond. 1998 aastal hakati esmakordselt omatoodetud piimast valmistama kohupiima ja jogurtit. 2002. aastal jõudsid tooted müüki kauplustesse. Tänasel päeval turustatakse vähemalt 30 erinevat piimatoodet toorpiimast juustuni. Nopri talupiima tooted on ehtsad, kodused, vähetöödeldud ning traditsioonilised.

Tooteid oli palju ja erinevaid, seega võttis nende testimine veidike aega, et mitte ennast kohe esimesel päeval pildituks süüa. Pakis oli Nopri eksklusiivne delikatessjuustu kinkepakk. Delikatessjuustu karbis ootas mind Nopri Gouda ürtidega juust, Nopri Gouda sibula-küüslaugu juust ning kitsejuust Gouda. Mulle meeldis kõige rohkem sibula-küüslaugu juust, kuid ka teised olid head. Üldse meeldib mulle, kui juustu on väheke funki juurde lisatud erinevate ürtide näol. Tegemist on hea kingisoovitusega lähedasele, kinkekomplekt on olemas ka Nopri e-poes SIIN!

Pildilt edasi liikudes oli pakis kolm erinevat kasemahla: jõhvikaga, õunaga ja mustsõstraga. Minu lemmikuks sai õunaga kasemahl. Tegu pole aga lihtsalt mahlaga, vaid sisse on pandud vurtsu ka ehk siis tegelikkuses oleks tegu justkui kasemahla limonaadiga, mis siis vastavalt maitsestatud. Huvitav maitseelamus, tasub proovida!

Järgnevalt oli pudelites maitsestamata jogurt, mis leidis kiire kasutuse koduses smuutis, mida ma viimasel ajal harrastan teha. Samuti hapupiim kanepi-kamaga, mis on just sellises käepärases pakendis, et hea kaasa võtta kui kuhugi kiire minek, aga kõht tühi – kama ju teadupärast täidab väga hästi kõhtu. Lisaks klassikalised keefir ning hapupiim.

Topsikutes oli päris huvitav asi koorekaramell. Ta meenutas “vanakooli” lehmakommi, aga oli ehk veidi vähem magusam ning tunda oli ka koorest mekki. Erinevad kohupiimakreemid: kohupiimakreem marjadega, vanilliga, šokolaaditükkidega ning astelpaljuga. Ma ei näe küll ühtegi põhjust, miks eelistada poelettidel igasuguseid lisaaineid täistopitud tooteid Nopri talu toodetele. Maitse on sama hea, ütleks et isegi parem, kuna annab tunda, et tegu on selle eheda asjaga. Eriti vaimustas mind kohupiimakreem astelpajuga. Ma ei ole eriti suur astelpaju sõber, aga vot see maius meeldis mulle küll tohutult. Astelpalju andis kohupiimale nii mõnusa kõrvalmaitse, et ma sööks seda veel ja veel ja veel. Teine asi, mis mulle kogu kupatusest kõige-kõige rohkem muljet avaldas oli kohoke. Polnud varem seda proovinud, aga saadaval on neid moosi või šokolaaditükkidega. Kohoke on põhimõtteliselt nagu tavaline kohuke, aga pistetud topsi ning ilma šokolaadiglasuurita. Šokolaaditükid krõmpsusid hamba all, kui kreemja lusikatäie suhu pistsin. Mmm…

Lisaks oli pakis ka küüslauguvõie, mis meie söögilaual jõudis leiva peale supi kõrvale. Ka seda soovitan ma väga. Võie oli mõnusalt õhuline ja väga maitsev. Ma ei ole eriti suur leiva sööja, vaid siis kui seal peal miskit head on ja seekord oli. Meenutas midagi taolist mida restoranides pakutakse saia-leiva kõrvale määrdena.

Veel rohkem erinevaid Norpi talu tooteid leiad nende kodulehelt SIIN ning soovi korral saad üht-teist kohe ka ostukorvi lisada SIIN! Pane kindlasti like ka nende Facebook’i lehele ning homme võib minu lehel osa võtta viimasest advendimängust, kus just üks selline mõnus kombo ühele õnnelikule välja loositakse!

Lisa kommentaar