SUUR UUDIS + klaverivideod veebruar

https://menu.err.ee/681265/kuula-kuidas-kolavad-eesti-laul-2018-poolfinalistid-klaveril

Esinen: 20. august Vaba Rahva Laul Paides


Jaanuar on jäänud selja taha ning vaikselt läheneme kevadele (minu mõtetes). Ootan juba seda soojemat aega. Ei ole mina väga külma inimene, vahepeal veidi võib, aga Eesti talv kisub minu jaoks pikaks. Igatahes selja taha on jäänud taaskord mõningaid toimetusi.

20. jaanuaril käisin esinemas ühel kihvtil sünnipäeval. Erapidudele kohaselt oli kava taaskord veidi pikem ning minuga laval ka tantsutüdrukud. Praegu olen teadlikult tõmmanud esinemistega veidi tagasi. Kuid sellegi poolest esinen veel 24. veebruaril ka Tõrviku Rongkäigul, mille tarbeks olen ka viimastel nädalatel palju harjutanud. Selle esinemise formaat on väheke teistsugusem, rahulik. Esitan laulu “See Maa” ning plaanis on esitada ka üht teist isamaalist laulu.Nende viimaste nädalate sisse on jäänud arvukalt laulutunde, peaaegu iga nädal olen käinud kahel päeval laulmas ja võtnudki sihiks harjutada eeloleva esinemise tarbeks, kuid olen harjutanud ka ühte uut laulu #SOS. Seda laulu käisin ka sel nädalal juba sisse laulmas, seega on sellega siiani eriti kiiresti sujunud.

Pealkirjast lähtuvalt, et mis see suur uudis siis on – oleme teadlikult-ametlikult lükanud hoo sisse sellele, et hakata tegelema minu järgmise albumi kallal. Minu viimane album ilmus suve alguses 2015 ehk siis sellest on juba tükk maad möödas. Seega tunnen, et oleks aeg tulla lagedale uue materjaliga. Kui eelmise albumi peal oli laule ilma remixideta 12 ning üsna paljud neist olid juba albumi ilmumise ajaks avalikustatud, siis sel korral olen otsustanud teha teisiti. Tahan albumile mahutada nii palju laule kui võimalik, seal juures arvestades ikkagi ka sellega, et millised laulud minu arust on küpsed albumile jõudmiseks ehk siis päris igat leiutist ma albumile panna ka ei taha. Arvan aga, et see kompott, mis mul silme ees terendab tuleb huvitav ja vähemalt mulle endale tundub sümpaatne 😀 Väga palju materjali pärineb eelmise aasta esimesest poolest, kui ma kirjutasin väga palju muusikat, aga sinna peale tulevad ka mõned lood, mis olen viimaste kuude jooksul kirjutanud. Olen jätnud ka paar kohta hetkel vabaks juhul kui ma peaks albumi tegemise perioodi ajal midagi uut kirjutama.

Muidugi on tulevasel albumil ka juba ilmunud lood: “Suveõhtud”, “Täiskuuööl”, “Tsunami”, “See On Tunne”, “See Maa” ja “Jõulupuu”, kuid kõige selle kõrvalt tuleb sinna palju-palju uut materjali. Minu viimane singel ilmus eelmise aasta aprillis ning mõneti see albumi tegemine on olnud ka üks mitmetest põhjustest, miks ma ei ole vahepeal uut muusikat rutanud välja andma. Teadsin juba eelmisel aastal, et tahan hakata albumit tegema, aga kuna polnud veel õiget hoogu sees, siis ei kiirustanud ma ka laulude välja andmisega, kuigi oleks võinud, sest eelmise aasta jooksul saime ka ikkagi peotäie laule valmis, mis juba stuudio riiulil ootab albumile panemist.

Tahan pakkuda teile selle albumiga palju uut muusikat. Et kui te seda plaati kuulate, et siis teil on tõesti sealt pealt ka uut avastamist, mitte et 90% lauludest on juba ilmunud ja kuuldud. Olen ise väga elevil ja loodan, et kogu see asi sujub meil hästi. Mul on peas ka paigas mõte, millal ma ideaalis tahaks selle albumi välja anda, aga ma ei taha seekord end ajaga suruda ja seega kindla daatumi luban teile enam-vähem kuu-paar enne ilmumist. Mul on varem alati olnud olulised ajalised daatumid. Et kõik ilmuks siis kui mina tahan ja kui tundub loogiline. Nüüd aga saan aru, et see pole nii oluline. Oluline on see, et tulemus oleks hea ja korralik.

Igatahes teate, et töö käib ja varsti-kunagi-millalgi ilmub minu kolmas stuudioalbum. Jipiii! Laulude arengutest plaanin teid muidugi ka blogis kursis hoida, aga nagu ütlesin, siis laule mis albumile tulevad on palju, seega lähiajal albumit oodata pole mõtet. Varsti! Tööd on vaja teha palju, stuudios vaja käia palju. Kindlasti enne albumi ilmumist ilmub ka uusi singleid, sest nüüd tunnen, et sel on ka suurem mõte – et toetada albumit.

Muud juttu ka. Hakkasin lugema ka uut raamatut – “Prohvet Maltsvet”. Tegu on Vilde raamatute ajaloolise triloogia viimase osaga ja siiani tundub, et tegu on ka kõige igavama/raskema raamatuga. Mu ema küll lubas mulle, et see ongi alguses päris pikalt veniv ja pärast läheb põnevaks 😀 Seega… parem oleks! Praegu veel üritan sellest ennast läbi närida. Võib-olla igav ei olegi kõige õigem öelda – pole lihtsalt minu tassike teed. Üsna raskelt loetav ja selline ühte teemat leierdav. Vaatame, loodetavasti läheb paremaks.

Lisaks… Minu riideid on taaskord võimalik osta! Olen need müüki pannud Tallinnas asuvale Sits&Sats Moetäikasse. Olen vahepeal oma kappi veelkord korrastanud ja toonud vanematekodust riideid ära, seega võrreldes minu eelmise müügiga on pakkuda ka palju riideid, mis varem müügis pole olnud. Hinnad on mõistlikud, kõik hinnad 1-18 ja enamus jäävad ikkagi sinna alla kümne euro kanti. Riideid on palju-palju, loodetavasti saan paljud ka maha müüdud, lisaruum kapis kuluks ära. Minu boksi number on 120 – otse lasteala vastas, seega mine vaata ja osta mu riided ära! 😀 Sits ja Satsi puhul ongi hea see, et nende moetäika on väga korralik, viisakas ning see lasteala on ka väga hea lahendus lastega emadele. Kes soovivad sinna aga oma kaupa müüki viia, siis soovitan igati – neil on korralik turvavalve, turvaelemendid on tasuta ja olemas korralikud hinnalipikud.

Siia lõppu viis esimest selle aastast klaverivideot Eurovisiooni lauluvõistluselt. Esimene on Hispaania eurolaul, teine Prantsusmaa, kolmas Malta, neljas Tšehhi ja viimane Šveitsi oma. Need ongi sellel aastal põhimõtteliselt esimesed avalikustatud Eurovisiooni laulu, seega kel soovi, saab end kurssi viia, et mis siis suurel võistlusel ka pakutakse 😛 Päris esimene avalikustatud laul oli tegelikult Albaania, aga see ei ole mulle piisavalt sümpatiseerinud ja seega pole ma seda ära teinud. Võib-olla teen millalgi ikka ära, võib-olla mitte.

Lisa kommentaar