Veebruari toimetusi + klaverivideod veebruar 3

Ansambel Tänatehtu on tulnud välja uue looga, mille eestikeelsete sõnade autoriks olen mina, kuula SIIT!


Alustan postitust meeldetuletusega, et minu riideid on võimalik omale osta Sits & Sats moetäikast, mis asub Tallinnas, Liivalaia 40! Enamus riideid jääb alla 10 euro ning tegu on hästi hoitud/vähe kasutatud või täiesti uute riietega, mis on minu kappi seisma jäänud. Boks nr. 120!

Vahepealne aeg on möödunud taas kiirelt ja tegusalt. Olen käinud palju laulutundides, harjutanud nii rongkäigu esinemiseks kui ka stuudio jaoks. Olen käinud korra lindistamas ning saanud purki loo #ORESMM, millest ma siin varem vist pole üldse juttu teinud. Tegu minu tavapärasest muusikast veidi erineva palaga, sarnane loole “See Maa” ning tehtud ka sama tiimiga koostöös. Natuke timmimist ja siis on see laul täiesti valmis ehk siis oleme jälle ühe loo võrra lähemal uue albumi tulekuks.

Eile siis oligi see tõrvikurongkäigu esinemine, mille tarbeks oli nii pikalt vaeva nähtud ja harjutatud. Päev enne käisin ka proovis. Esinemise formaat nägi välja selline, et mina + pianist laval. Harjutasime läbi mõlemad lood, “Laul Põhjamaast” ning minu enda laul “See Maa”. Laupäeval ehk eile enne esinemist käisin ka veel nn. “hääletrennis” ning enne ürituse algust sain pianistiga mõlemad lood ka läbi proovida. Ilmselt on tegu ühe mu kõige ekstreemsema esinemisega üldse, kuna õues oli külm ja tuuline. Proovides tuli kõik rohkem “nagu torust”, aga kui seal õues seisid külma käes, siis oli ikka palju raskem laulda, tundsid kohe, et raskus on peal. Hiljem kuulasin Delfi vahendusel ka üle ja no tegelikult ilmselt midagi väga hullu ei olnud, aga eks palju asju muidugi oleks saanud paremini teha. Arvestades aga kõiki asjaolusid, arvan et võib siiski rahule jääda. Tean, et kohapeal ka filmiti, seega äkki õnnestub hiljem mingid korralikud videod ka esinemisest saada. Muidu üleüldiselt korralduslikult poolelt jäin väga rahule ning klaverimängija oli ka väga tasemel.

Vot selline oli siis minu kõige hiljutisem esinemine ning järgmine esinemine ongi plaanitud alles jaanipäeva, senikaua olen esinemistest puhkusel. Viimasel ajal, eriti sel aastal, olengi teadlikult esinemistega tagasi tõmmanud. Eks ikka selleks, et varsti jälle uue hooga edasi minna 🙂 Mõnes mõttes saab nüüd natukene kergemalt hingata ka, sest viimased kuud laulutundides läksidki peaasjalikult selleks, et Tõrvikurongkäiku esinemiseks harjutada. Kõrvalt veidi ka stuudio materjali, aga üldine rõhk on läinud sinna. Nüüd on selles suhtes lihtsam, et saab keskenduda ainult lauludele, mida plaanis stuudios hakata sisse salvestama – kui ma nüüd õigesti arvutasin siis kokku on neid veel 7. Seega… olen elevil!

Lisaks enda albumi lugude tegemisele on varsti välja tulemas ka mitu uut laulu, mis taaskord minu kirjutatud, aga mitte minu esituses. Ootan ka nende välja tulemist väga. Seega tegutsemine käib mitmel rindel.

Kunagi käisin Tallinna Rahvaülikoolis keekside koolitusel ja kuna mulle selline formaat meeldis, siis panin omale mitu koolitust veel kirja. Nüüd käisingi pardiliha koolitusel. Me tegime seal muidugi muid toite ka ja tore oligi, et ei keskendunud ainult ühele toiduainele, vaid sai terve õhtusöögi jagu erinevaid toite/retsepte proovitud. Mulle meeldib selliste koolituste puhul, et sa näed ise, kuidas midagi tehniliselt paremini teha, a la kuidas küpsetada/praadida, et liha jääks mahlane ja igasugu muud nipid, mille peale ise ei tule. Tegime eelroa, põhiroa ning magustoidu. Lisaks õppimisele, sai korraliku kolmekäigulise õhtusöögi, nii et läks igati asja ette 😀 Lõppu panen uued klaverivideod. Viimasel ajal on hakatud mulle aina rohkem soovitama erinevaid laule, mida võiksin järele mängida. Katsun neid soovitusi ka kuulda võtta ning esimene ja teine laul just seda on – esimene on Läti eurolaulu kandidaat ehk siis eks ole näha, kas võidab see ning sõidab ka Eurovisioonile või läheb mõni muu laul. Teine on Soome eurolaulu kandidaat, samamoodi kolmas ja neljas. Pole hullult süvenenud, aga nagu ma (vist õigesti) olen aru saanud, siis Soomel on sel aastal üks laulja, kes laulab mitut laulu ning rahvas siis valib nende kolme loo vahel. Otsustasin kõik need kolm laulu ära ka kaverdada, kuna tegu on tegelikult üsna lihtsakoeliste poplauludega, mida on hea kaverdada. Mida ma aga Eurovisiooni puhul olen tähele pannud, siis selline liigne lihtsus ka väga hästi enam ei tööta, kuna kõik teevad seda. Mingi maagiline puudutus peab ikkagi loos olemas olema, kui tahta, et see sinna esiotsa jõuaks.

Lisa kommentaar