Kevadtuuled

Mõtlesin, et oleks tore täna veidi loomingulisem pealkiri panna, ilma põhjuseta 😀 Ma tunnen, et kevade saabumisel löön ma õitsele ja tuju läheb aina paremaks. Suuremad külmad on läbi, päike paitab tasakesi, õues on nii mõnus! Viimase ülevaatliku postituse oma tegemistest tegin ligi kuu tagasi, katsun nüüd vahepealse aja olulisemad tegemised kokku võtta:

Kõigepealt märtsikuusse jäi palju tegutsemist tulevase albumi kallal. Käisin kordi ja kordi laulutundides ja stuudios ning harjutasin ja salvestasin tulevase albumi laule. Eesmärgiks oli märtsikuu jooksul kõikide laulude vokaalid purki ära saada. Seda oli kokku päris palju kuna lisaks põhivokaalidele salvestasime ka kohe taustavokaalid. Igatahes vokaalid on nüüd küll salvestatud, aga enamustest lauludest on peaaegu, et olemas vaid bassiliinid ja mõned üksikud instrumendid, kuna muidu poleks mul stuudios olnud võimalik millegi peale laulda. See omakorda tähendab seda, et palju suurem töö on nüüd ees ja see võtab ka kõige rohkem aega – vokaalidega müttamine-taustade ehitamine. Seega endiselt ei saa ma lubada ega öelda tulevase albumi ilmumiskuupäeva. Küll aga tohutu suur töö sai märtsikuu jooksul tehtud ja intensiivne salvestusperiood läbi. Eks nüüd siis järgmised sammud.

Laulutundides hakkasin peale ligi kaheaastast pausi käima uuesti sügisel ning otsustasingi võtta sellise poole aasta “õppeperioodi”, mille jooksul üritan palju laulmas käia. Nüüd jälle mõnda aega ei käi, kuid tulevikus kindlasti jälle. Ise tunnen, et hääl sai uut kõla küll ja eks kõik õpitu ka järk-järgult aja jooksul juurdub. Minu jaoks on see põnev, kuidas oma häält kui instrumenti arendada.

Nagu eelmistest postitustest näha, siis olen ka uusi klaverivideoid teinud. See on paras ajugümnastika õppida niimoodi “kohe-praegu” selgeks üks laul ning see klaveril ära mängida, tavaliselt ega korraga üle kahe video teha ei jõuagi, kuna peale seda on mõistus nii tühi omadega, kuna annad endast kõik, et noodid meelde jätta. Põnev on aga see kõik veel lisaks sellepärast, et Eurovisiooni võistlusel on palju huvitavam lauludele kaasa elada. Juba eelmisel aastal sain sellest aru, et teadsin põhimõtteliselt kõiki laule ja mul oli palju lemmikuid. Muidu varasemalt on ikka olnud nii, et tead ainult mõningaid, neid kõige paremaid laule ja siis ülejäänuid laule nagu väga ei viitsigi kuulata 😀 Hetkeseisuga olen ilmselt Eurovisiooni videotega otsad kokku tõmmanud – ei taha hakata ainult tegemise pärast ka videoid tegema, kuna ülejäänud laulud mind nii palju ei kõnetanud kui need, mis tehtud sai. Ilmselt ka klaverivideote tegemistest teen väikese pausi ja kasutan seda aega nüüd muudeks toimetusteks.

Lisaks enda muusika kallal tegutsemise on varsti tulemas välja ka minu uut loomingut teiste artistide esituses. Tegelikult esimene laul on ka juba väljas ja seda saab kuulata SIIT!Bennexi ja Rita Liiveri uus laul. Sai seekord kirjutatud naisvokalisti partii juba olemasolevale taustale. Ehk siis veidi teine lähenemine. Tean aga, et üks laul on kohe-kohe ilmumas ning sellest järgmine ka varsti. Nende teistele kirjutamistega on ka nii, et mõnikord kirjutad mõne asja ära ja laul ilmub juba õige pea, teinekord aga läheb aega pool aastat, kolmandal korral kirjutad tühja 😀 … ja lugu ei tulegi välja.

Olen käinud kahel korral Tallinna Rahvakülikooli kokandus kursustel. Esimesel korral õppisin ekleere tegema. Kohapeal tulid muidugi ideaalsed ja kui kodus järele proovisin, siis mitte… 😀 Tegelikult aga sain tagantjärele aru ka, kus ma võisin omadega “mööda panna”, seega tasub kindlasti uuesti katsetada. Teisel korral oli teemaks “mereannid”, mis mulle väga meeldivad (välja arvatud igasugune valge kala). Sai taaskord häid kasulikke mõtteid ja nippe ning kuna tegime ikkagi terve suure õhtusööma toidulaua, siis ei koosnenud see vaid merandidest, vaid ka toitudest mis sinna kõrvale võiks sobida, seega sai tõesti palju ideid juurde toidu tegemisel. Tänase postituse lõppu panengi toredaid toidupilte 😛

2 comments

    • RENATE says:

      Seda on tore kuulda. Loodan, et juba peagi midagi uut minu esituses saab kuulda 🙂 Töö igatahes käib.

Lisa kommentaar