Mõtisklus

Ilmunud on üks uus laul, mille eestikeelsete sõnade autor olen mina, kuula SIIT!


Ma täna ei tee tavapärast postitust vaid hoopiski veidi mõtisklen. Mõtlesin juba eelmises postituses sellest kirjutada, aga otsustasin veidi veel mõtteid koguda. Ilmselt kõiki tantsumuusikafänne rabas hiljuti uudis diskor-produtsent Avicii lahkumisest meie seast. Mul oli seda uudist samuti väga kurb lugeda, kuna olles ise suur tantsumuusika austaja, siis tema oli üks mu lemmikutest. Vaadates hiljuti ära ka temast tehtud dokumentaal-filmi “Avicii: True stories”, sain ka tema olemusest ja hingeelust rohkem aimu, kui nii öelda üldse võib. Nimelt kogu see tema nii varajane lahkumine meie seast pani mind mõtlema selle üle, et kui palju on meil elus valikuid ja kui väga peame me kõiki asju elus läbi kaaluma ja suutma näha juba varakult võimalikke tagajärgi. Valid valesti, siis viib üks samm teiseni, teine kolmandani ja kolmanda sammu järel neljandat võib-olla enam ei tulegi. Mul oli seda filmi vaadates väga kurb selle üle, et probleemid algasid juba aastaid-aastaid tagasi, aga mulle tundub, et tema kõrval ei olnud seda “kedagi”, kes oleks konkreetselt suutnud tema otsuseid toetada, need vajadusel läbi suruda ning üldse aidata ka temale endale aeg-ajalt mõista anda, kas tema käigud ja tegevused on mõistlikud või mitte. Ehk siis seda väga head sõpra, kes ei karda olla aus. Olgugi, et me ei tea täpselt, mis juhtus (ei tea veel praegu), siis seda filmi vaadates võin ma oletada ja ma arvan, et ma ei oleta valesti. Ma arvan, et seda inimest, kes oli muusikaline geenius, oleks saanud hoida ka parema tee peal ning hoida ära neid erinevaid probleeme. Loomeinimesed aga paraku on tihtipeale vaimselt veidi teistel radadel käimas, seega peaks nendega eriti tähelepanelikult käituma. Mul on kurb meel selle üle, et meil kõigil jääb nii palju head muusikat nüüd kuulmata. Tema muusika ju oligi see, mis meie hinge puudutas.

Kogu minu kirjutise kokkuvõtteks tahan ma öelda, et mõelge alati samm ette, ärge tehke rumalaid otsuseid, väärtustage elu, sest see võib olla nii habras ja kui ta otsa saab, siis enam vigade parandust teha ei saa.

Leave a Reply