Veel minu juustest & käin salvestusel & äpisoovitus!

Viimase nädala jooksul olen ma suisa kaks korda käinud miskit toimetamas 😀 Muigan sellepärast, et ise ka ei suuda seda uskuda. Oleme ikkagi kogu ümbritseva suhtes olnud väga ettevaatlikud ja varem lihtsalt ei olnudki tahtmist kodunt välja minna. Õnneks minul pole olnud ka vajadust ja kõik mis vaja, olen saanud kodus ära teha kirja teel või siis kui kirjutan teistele artistidele laule, siis seda teen alati kodu klaveri taga ja saadan helifaili samuti neile postkasti. Samuti minu enda laulude tegemine on käinud “kirjavahetuse teel”.  Nutiajastu võlud.

Nüüd aga on nakkusnäitajad veidi langenud. Julgen veidi rohkem taas ringi liikuda, ent sellegi poolest liigun vaid toimetuste pärast, mida muud moodi tõesti teha ei saaks. Näiteks käisin hiljuti juuksuris ning ühel salvestusel. Minu juuksetrall on kestnud varsti juba ligi aasta. Eelmine aasta võtsin “end kätte” ja otsustasin, et teen lõpuks ära selle, mis oli juba mõnda aega mul peas tiirutanud – et minna juuksevärvilt heledamaks. Suvel läbisin päris mitu värvipesu ja juustevärvimist, kuid ei saanud kahjuks päris seda tulemust mida oleks oodanud. Saan ka tegelikult väga hästi aru, et nii tumedast juuksevärvist ei saagi eriti kiiresti juukseid kahjustamata heledamaks minna. Seega otsustasin ka juustele veidi aega puhkust anda ja nüüd, ligi 9 kuud hiljem käisin uuesti juuksuris, et siis veel korra proovida. Tulemus sai juba palju parem. Ma olen üsna kindel, et ma tulevikus tahan ka veel seda tooni “täiustada”, aga hetkel tunnen, et sobib küll ja ikkagi üks olulisem verstapost on läbitud ja edasised sammud on juba lihtsamad ja kiiremad.

Eelmine kord kui oma juuste teemal jutustasin, siis üks tädi pidas seda väga mõttetuks ja andis sellest mulle valjul häälel ka teada 😀 Mis seal ikka… aga praegu kirjutan sellest uuesti just ka sellel põhjusel, et ma tean juba isiklikult päris mitut inimest, kes tahaksid tumedast minna heledamaks ja tahavad näha/teada, kuidas see teekond siis ka möödub. Nii et sel põhjusel saab ka minu teekond siia kirja. Olen ju tume olnud umbes 13 aastat ja kuigi ma teadsin pikalt, et tahan heledamaks minna, siis mõnes mõttes oli see minu jaoks ka ikkagi raske otsus (või pigem siis et raske alustada seda teekonda), sest see juuksevärv oli mulle juba nii omaks saanud, et korra oli tunne nagu ma muudaksin midagi iseenda sees. Tegelikult aga mina seest poolt olengi juba aastaid muutunud ja nüüd tundsin, et see tume juuksevärv seetõttu polnud ka enam see päris “mina”. Väga sügav mõttearendus 😀 aga ehk keegi mõistab 🙂 Minu jaoks oli see küllaltki suur muudatus ja ma sellised muudatused alati kaalun väga pikalt läbi ja tahaksin neid kohe õigesti teha, aga keegi ei anna ju sellele garantiid. Sellepärast ongi mul väga hea meel, et nüüd aasta hiljem võin ikkagi oma juuste olukorraga juba rahul olla 🙂

Teine koht kus käisin oli TV3 “Suvised Seitsmesed” saate salvestusel. Millal see eetrisse läheb, ma veel öelda ei oska, aga kindlasti annan teada. Polnud nii ammu “laval” olnud, et lausa veidi imelik oli. Aga kõdi tuli ikka hinge sisse ja meenus kui tore on oma laule esitada. Üks tore seik ka – kui siis ennast sellel laval sisse seadsime, siis avastasime, et lava laudade vahel on vahed, kuhu täpselt minu kontsad ilusasti sisse mahuvad. Ehk et pidin ennast sättima nii, et ma laulu ajal eriti üldse ei liiguks. Mis oli selles suhtes nõme, et ma olin nii sellel lainel, et oleks kohe veidike rohkem ennast ringi liigutanud kui muidu, aga kohe kui ma oleks paar sentimeetrit eemale astunud, oleks ma kontsadega laudade vahele kinni jäänud. Oleks seda teadnud, siis oleks ju kodus teised jalanõud kaasa valinud, aga eks selliseid asju kunagi ei teagi ette. Eks saime esinetud ikka ja kõik oli tore ja vahva, lihtsalt selline väike ootamatus 😛 Kaasas olid minuga imelised Black&White Dance tantsutüdrukud!

Ilmselt on minu lugejate seas veel inimesi, kes oma koduaias hoogsalt toimetavad. Minu aju suudab genereerida kogu aeg iseendale ülesandeid juurde. Nii et kui ühel päeval ärkan ja tean, et täna võiks “need kaks asja” jõuda ära teha, siis päeva möödudes need mõtted duubelduvad ja kogu aeg tuleb igasugu huvitavaid toimetusi pähe juurde. Sel nädalal võtsin üle pika aja kätte jälle pintsli ning värvisin ära palissaadid, mis panen ühele peenrale ümber (eks näitan hiljem tulemust ka!), muidugi kasvuhoones toimetanud, natukene muruseemet külvanud, veel lilli aiakastidesse istutanud, kõrvitsataimed maha pannud ja kindlasti midagi veel, mis kohe meelde ei tule. Mul on nii hea meel näha, et minu seemnetest kasvama pandud tomatitaimed on võtnud juba hiiglase mõõtmed ning pea kõikidel taimedel on ka õied küljes. Hetkel on toas aknalaual veel ka kurgitaimed – lihtsalt sellepärast, et need lähevad õue ja uued aiakastid pole veel valmis saanud ja seega ei saa ma neid veel maha panna. Varasemad kastid on olnud juba ligi kümmekond aastat ning omadega üsna ära lagunenud, otsustasime sel aastal uued-vastupidavamad teha! Ootan nii väga, et need juba valmis saaksid 🙂

Kuna siiski päris palju aiakorrastustööd on veel teha, siis kasutasin esimest korda sellist mobiiliäppi nagu “Handies”. Tegu on siis platvormiga, kuhu erinevad inimesed, kes oskavad erinevaid töid, panevad enda tutvustuse, oskuste loetelu jne üles lugemiseks ning sina saad siis minna ja otsida endale sobiv tööinimene abiks. Küll aga ei ole seal tegu ainult selliste inimestega, kes aiatöid teeksid, vaid sa võid endale sealt leida ka maalri, fotograafi, lapsehoidja, ehitaja jne – põhimõtteliselt keda iganes sul vaja on! Pidevalt lisandub juurde ka uusi inimesi ning et asi oleks ka läbipaistev ja usaldusväärne, siis agaramatel tegijatel on tekkinud enda nime juurde ka juba “skoor” ja tagasiside inimeste poolt, mille kaudu siis saadki veenduda, kas valitud inimene ikka sobiks sulle sinu soovitud töös abiks.

Mina olen jõudnud praegu sinna faasi, kus olen vaadanud läbi erinevaid ankeete ning valinud välja enda jaoks sobiva inimese, kes siis peagi peaks meile appi tulema. Teen siis ka veel ühe postituse selle äpi kohta ja jagan oma lõplikke kogemusi/mõtteid. Handies äpp on kõigile tasuta, tõmba endale alla ja mine vaata ise järele!

Lisa kommentaar