Meie aia mänguväljak

Lubasin juba mõnda aega tagasi, et teen siis ühe täpsema postituse ka meie mänguväljakutest. Alustan sellest, et mängumaja oli meil juba eelmisel aastal. Värvisin selle usinasti ära, et oleks meil majaga samades toonides ja selline ta sai.

Terrassi õlitasin ka sel aastal uuesti ära ning mäng võis taas alata. Sees on mängumajal selline “loft” ja tegelikult saaks suvepäeval seal paar last ka täitsa ööbida. Mängumaja on tublisti asja ette läinud ja seal toimetavad lapsed üsna sagedasti.

Ja ronila oli muidugi ka ülihea otsus. Seal turnitakse iga päev, sest erinevaid tegevuskülgi on seal nii palju. Lastele ikka meeldib turnida igalpool, seega tundus mõistlik mõte vaadata neile midagi, kus nad saavad oma turnimisvajaduse ka välja elatud. Sel aastal panime platsi niimoodi üles, aga järgmisel aastal värvin ilmselt ka selle punaseks nagu mängmajagi. Ronimisplats sai ka korralikult maasse kinnitatud, nii et see ei liigu poolt millimeetrit ka kuhugi poole. Nagu pildilt näha, siis on ronilal küljes mägironimissein, kiikumis-ronimisköis, võrksein, pildil peitu jääb ka kiikredel ning ronimisredel nii horisontaalselt kui vertikaalselt. Igatahes… siin tegevust jagub.

Hetkel olen maha pannud sellised ajutised matid, aga enda Instagramist uurisin ka, et mida soovitati siia alla panna. No soovitati näiteks liiva, aga liivaga on mul see paha, et kuna ta on puude juures, siis sügisel ja ka kesk-suve ikka seda “asja” taevast langeb alla, mida liiva pealt oleks ilmselt üsna raske kokku kraapida. Minul endal oli mõte, et ehk panna kummimultš. Olen seda paaris kohas näinud ja tundub ülimõistlik asi ning paigaldamine ei ole vist ka nii keeruline kui ma ette kujutasin (st. tuleb ikkagi kutsuda mingi firma seda tegema), aga sain ka tagasisidet, et ühel inimesel näiteks hakkas kummimultš lagunema… Seega vot, pean veel veidi mõtteid koguma ja siis ehk järgmisel aastal saab sinna alla ka midagi pandud. Mõtlesin tegelikult juba sel aastal, aga kuna me nende betoonaukude jaoks kaevasime omajagu pinnast sealt lahti, siis laseks sel aastal sellel kõigel vajuda ja siis järgmisel aastal saab sinna midagi peale panna.

Ja viimasena muidugi kiiged, need ei saa ju ühegi mänguplatsi juurest puududa. Mulle endale meeldib ka väga kiikuda, seega oli mul kindel soov, et kiiged aias peavad olema. Ka nende raami värviks ilmselt järgmisel aastal rootsipunaseks ja sai ka see tugevasti maase kinnitatud.

Selle pika jutu lõpuks – veel augustikuu lõpuni saab kasutada koodi RENATESUVI ning saada -5% kõiksugu asjadelt www.manguvaljakud.eu lehelt. Suuremate asjade pealt, mis mitusada eurot maksavad, saab koodiga täitsa kenakese allahindluse. Seega, kes veel pole jõudnud enda aeda lastele midagi vaadata, siis kasutage võimalust!

One comment

Lisa kommentaar