2023. aasta kokkuvõte

Olen sel aastal kohe eriti halb blogija olnud. Olen kindlasti paljuski läinud rohkem enda Instagramile üle, kuhu on ju nii mugav üks kiire pilt või video üles laadida (kuid kui rohkem vaeva näha, siis võib see “kiire video” mõnikord päris mitu tundi aega võtta 😀 ). Samuti on justkui elutempo iga järgneva aastaga (või siis lapsega) läinud kiiremaks (või siis olen ise jäänud aeglasemaks) ja moodustubki mingi prioriteetide nimekiri, kus kõik muud asjad ootavad alati enne tegemist. Ma ikkagi tahan sellel blogil ka mingit elu sees hoida ja vähemalt aeg-ajaltki siia ka midagi postitada. Viimasest postitusest on jällegi mitumitu kuud möödas ja täna teen hoopiski aasta kokkuvõtte.

  • Saime sel aastal palju laule sisse lauldud, mõned ka välja antud. Aasta alguses teadsin kohe, et tahan üle pika aja taaskord mõne muusikavideo teha ning siht silme ees oli selline, et ise ka muusikavideotes veidi rohkem ennast liigutada. Seega sai käidud väga paljudes liikumistundides, saadud selles osas kindlasti enesekindlust juurde, kuid tegelikult võiksin seda teed ka kindlasti veel jätkata. Ilmusid laulud ANNAN MA END (koos muusikavideoga), SÜDASUVERANDA (koos liikuva pildiga) – mis osutus ka populaarseks -, VEEL JA VEEL (koos muusikavideoga) ning remix laulust ANNAN MA END.  Kõiki lugusid saad uuesti kuulata klikkides laulu pealkirjadele!
  • Aasta jooksul oli palju kihvte esinemisi, ka nende viimaste kuude jooksul, mil ma siin blogis polnud kirjutanud. Viimati käisin just ühel väga kihvtil firmapeol esinemas, Paide Aastalõpupeol, Virma Pubis, Club Tartus ja mulle tundub, et päris mitmes kohas veel, mis mulle praegu meelde ei taha tulla 😀 Olen mitmetel esinemistel maadelnud ka tervisega, mis paneb ikka mõtlema selle üle, kui oluline on laulja jaoks olla kogu aeg “ideaalses” vormis. Kohe kui on kurk haige või palavik, siis on väga raske esineda või endast täiesti maksimum anda. Ometi inimesed on ju tulnud Sind kuulama ja seega peab proovima seda teha.

  • Olen siin-seal natukene pajatanud, et tegelen ka ühe “salajase projektiga” ja nüüd lõpuks, peale mitut mitut aastat, oleme jõudnud sinnamaale, et ilmselt üsna 2024. aasta alguses saan paotada esimese killukese sellest projektist ja olen väga elevil! See on hõlmanud endas mitu aastat tegelemist ja toimetamist selle konkreetse projekti kallal, palju käimisi, tegemisi, vaeva ning täiesti tundmatusse vette hüppamist. Minu jaoks midagi täiesti uut, samas midagi väga loomulikku ja loogilist minu laulukirjutamise-salvestamiste teekonnal. Nii et mis siis muud, kui püsige lainel!
  • Ja nagu esimeses lõigus mainisin, siis üsna mitu laulu oleme sel aastal sisse laulnud, mida pole veel üldse avalikustatud. Järgmisel aastal on plaan stuudiosse veelkord sattuda, peotäis laule sisse laulda ning liikuda selles suunas, et varsti ka uus album välja anda!

  • Sel aastal jätkasin endiselt ka seda suunda, et teistele artistidele oma loomingut pakkuda, siin on Kapriizi kõige uuem lugu “TUNNETE KEERISES” (KUULA!). Kindlasti üks olulisemaid projekte minu jaoks selles valdkonnas oli sel aastal Marju Länikule kirjutatud laulu välja andmine, kuula uuesti laulu “OLEN TEEL”! Samuti ilmus VivaLaVital uus laul “STIILIPIDU”. Ka kodus üritan sellel talvisel ajal ikka rohkem klaveri taha sattuda, et muusikat kirjutada, sest kohe kui on algamas kevad, läheb palju aega õues olemisele ja toimetamisele. Praeguse seisuga võin öelda, et olen kätte saanud oma järgmise laulu esimese demo produtsendi poolt ja aasta alguses katsume sellega ka aktiivsemalt edasi tegelema hakata.
  • Õues toimetamisest rääkides – sel aastal võtsin veidi vabamalt ja eks see oli ka selle tulemus, et eelmisel aastal sai lihtsalt palju asju ära tehtud, mida enam polnud vaja teha. Küll aga sai palju tähelepanekuid tehtud, aiamaa lõpuni ära uuendatud, üks suurem lillepeenar tehtud ning üritan uuel hooajal asju paremini teha, sest paljud asjad läksid aiamaal ikkagi ka kehvasti, saak ei olnud nii hea kui oleks lootnud. Samas kartulisaak oli meil vägev ja selles osas tahaks uuel aastal kindlasti veel suurema “põllulapikese” aiamaale teha. Samuti ikka rohkem ja rohkem saaki tahaks endale hilisemaks ka talletada – kas siis sügavkülma või purki pannes. Praegu on ka nii mõnus sügavkülmast võtta enda aia viimaseid marju ja ube ning keldris on siirupeid ja moose veel omajagu!

  • Koostööd on minu jaoks ka ikkagi oluline punkt, kuigi kõrvaltvaatajale võib see mõjuda lihtsalt reklaamina. Minu enda jaoks on aga see hea võimalus ennast mugavustsoonist välja ajada ja eks üritan ikka selliseid koostöid teha, mis mulle mingit väljakutset pakuvad või siis millega samastuda saan. Päris vahva oli see kommikarbi avamise koostöö, kus mulle saadeti lukustatud karp, mille koodi pidin jälgijatega koos ära arvama. Küll aga on sel aastal taaskord igasugused algoritmid muutunud ning üha raskem on oma sisuga ka sidusust saada, seega selles osas peaks rohkem pingutama. SIIA

  • Oli huvitav aasta, sai paljusid asju enda jaoks lahti mõttestatud, sai ringi käidud-reisitud, kultuurielamusi saadud. Kodus sain jälle pintslit kätte haaratud ning uuel aastal tuleb seda kindlasti ka veel ette. Lisaks alustasin 2023. aasta alguses prantsuse keele õpinguid, mis kestavad mul siiani ning on plaan uuest aastat ka jätkata. Soovin Teile siin kohal omaltpoolt ilusat Vana-aasta lõppu ja head uut aastat!

Lisa kommentaar