“Vajan Sind” tahaks kangesti sinu häält saada siin!

Esinen:
1. september Lüganuse

3. oktoober Kuressaare, klubis Privilege

Selliseid sügisesi esinemisi kirja pannes peab endale tunnistama, et suvi ongi põhimõtteliselt läbi. Oli igatahes väga mõnus soe suvi, kui juunikuu välja arvata. Muidu terve juuli oli ju ülisuper ning augusti algus ka. See aasta sai ikkagi rohkem suve ka nautida kui eelmisel aastal ja võib täitsa rahule jääda!

Eelmise nädala kolmapäeval oli esimene proov Valga Jõekääru kontserdi jaoks. Proovid läksid kiiremini kui ma arvasin, et minna võib. Harjutasime läbi minu kolm laulu ning hiljem kõikide lauljatega koos kaks isamaalist laulu. Minu esimene emotsioon, kui kuulsin “Stiihia” esimesi noote oli tibutagi tekitav. Ma pole oma laule kunagi bändigagi esitanud, rääkimata suurest 30 liikmelisest orkestrist. Tunne oli väga väga võimas ning seaded, mis olid tehtud, olid väga väga lahedad. No ma olen kogu selle ettevõtmisega nii rahul lihtsalt ja mul oli nii suur rõõm, et mind sellisele üritusele esinema kutsuti. Reedel oligi kontserdipäev. Valgasse läksin kohale juba kella kaheks, sai taas proovi tehtud ning peale seda sätitud ning varsti hakkaski kontsert. 
 
Ega ma ju tegelikult palju sellistel üritustel ei esine, kus publik istub, kuulab viisakalt, plaksutab. Põhilised esinemised on suvel vabaõhu festivalidel ning sügis-talv-kevad hooajal ööklubides. Kogu üritus oli hästi kena, esinejad käisid järge mööda laval ning kontserdist jäävad mulle väga head mälestused. Ma võiksin siin ma arvan väga pikalt kirjutada, mis emotsioone orkestriga esinemine minus tekitas, ent kui lühidalt teha, siis tegu oli tõesti väga võimsa esinemisega ning minu jaoks mu laulud tol hetkel hakkasid hoopis teistmoodi elama. “Vajan Sind” laul oli näiteks väheke aeglasem kui originaal, ent oli väga sellise mõnusa chill olemisega. “Kuues Meel” oli ka orkestriga korralik tantsupala ning “Stiihia” oli minu jaoks väga ilus ja melanhoolne. See oli kindlasti esinemine, mis pürgib aasta meeldejäävaimate sekka ning sain sealt suure portsu kogemust juurde.

foto: Ülla Tamm
foto: Ülla Tamm
foto: Ülla Tamm

Peale esinemist saime vip telgis süüa ning jutustada, vaatasime veidi Terminaatorit ning hiljem läksime veel ühele üritusele, kus kuulsin esimest korda live’is 2 Quick Starti. Muidu sai terve nädalavahetuse veedetud Lõuna-Eestis. Muuhulgas sai külastatud ka Ökofesti ja Taevaskoda, kuhu on kindel plaan järgmisel suvel uuesti minna ning siis juba põhjalikumalt uudistama.

foto: Ülav Neumann
 

Eelmise nädala neljapäeval oli stuudiopäev, mil laulsin sisse ballaadi, mille tausta ka hiljuti sisse mängisin. Kuna see laul on juba oma ehituselt väheke keerukam, kui eelmised lindistused ning refrääne oli vaja sisse laulda erineva võimsusega, siis olin ka “kuudis” kauem. Sellele loole on vaja veel salvestada ka back-vokaalid – nende kohapealt on mul ka ideid palju, seega usun, et ka nende salvestamisega läheb kauem aega, ent seda alles siis, kui kõik põhivokaalid paigas on.

Jacqueline Pascarl “Kord olin ma printsess” on raamat, mille ma äsja läbi sain. Teinekord raamatupoodides käies leian mõne hea odava leiu ning seekord oli ka selle raamatuga. Õnneks ei pidanud ma ka pettuma, sest lugu oli kaasahaarav ning kohati läksin seda lugedes ikka närvi ja vihaseks ka – järelikult läks korda. Lühidalt öeldes: Autor
kirjeldab iseenese saatuse põhjal, kuidas kulgeb ja teiseneb mehe ja
naise armastus islamimaailma salapärases olustikus ning atmosfääris.
Läänest pärit naine ja mees islamist teineteisesse nõrkemas armuidüllis,
milles on mõlema jaoks paljutki ületada vaja.

Annab kindlasti palju mõtteainet lugejale, omalt poolt soovitan! Kergeks lugemiseks võtsin omale “Musta kulla needus: Tanel Talve ja Motoreporteri seiklused Kaspia ning Musta mere ääres” – mõned aastad vana reisipäevik, avastasin selle raamaturiiulist ning tekkis soov läbi lugeda.

Tulles tagasi veel muusika juurde, siis viimastel päevadel oleme saanud palju arutada minu uue albumi kontseptsiooni üle, mõtelnud täpsemalt üle, mis laule sinna peale panna ning oleme enam-vähem paika pannud ka aja, mil plaadi tahame välja anda. Alguses oli plaan album välja anda juba selle aasta lõpus, ent on näha, et läheb liiga sapsimiseks, seega nihkub see tõenäoliselt uude aastasse, nii umbes veebruari-märtsi, täpsem kuupäev selgub aja lähenedes : )

Sain kätte ka albumipildid, mis on etteruttavalt öeldes midagi hoopis teistsugust võrreldes mu varasemate fotosessioonidega. Enne olen koos professionaalse fotograafiga pildistanud vaid sisetingimustes – nüüd sain esimest korda pilte teha ka väljas. Neid aga jagan teiega juba siis kui albumi kuupäev lähemal on. Nägin ka luulekogu esimest kujundust – hakkab juba täitsa valmis saama. Olin kujundust nähes täitsa meeldivalt üllatunud. Ei tule küll mingit väga keerukat disaini, aga seekord mind võluski lihtsuse ilu. 

Kui võtan möödunud nädala kokku, saan öelda, et mõnusat asjatamist ja tegutsemist on olnud omajagu. Lootsin küll, et augusti lõpus on ilm väheke ilusam, sest mõned plaanid olid mõtteis, mis saaks ära teha, kasutades ilusat ilma, aga loodetavasti tuleb veel enne septembrit ka väheke rohkem päikest pilve tagant välja – siis saab ka need ideed ellu viia, eks varsti saan teile siin siis kirjutada 🙂

Lisa kommentaar