Kolmapäeval oli mul põhimõtteliselt neli esinemist. Esimesed kolm olid küll lühikesed (3-4 lugu), kuid õhtul oli pikem esinemine. Ärkasin hommikul vara ning kella kümneks olin juba Türil, kus sain klaveriga proovi teha. Toimusid minu luulekogu “Elumäng” esitlused ning selle raames tegin esinemised ennast klaveril saates. Esimene esinemine 1. ja 2. klassi lastele toimus kell 11 ning ikka tuli alguses see närv sisse, mis mul klaveriga ennast saates kipub sisse tulema. Teise loo ajaks oli õnneks närv läinud ning järgmistel esinemistel polnud ka enam alguses närvi. Minu jaoks ongi kaks vahet, kas ma olen ärevil või närvis. Ärevus on tavaliselt enne lava sees ning kui juba taustamuusika hakkab pihta, siis on see läinud. Närv on aga nii, et ka esinemise ajal veel mul süda sees puperdab ning nii oli ka seekord. Õnneks sain seekord väga hea “koolituse” iseendale. Väga palju mul akustilisi esinemisi pole, enamus on kõik klubides ning seetõttu ka klaveril end saates lähen endiselt väheke pabinasse. Tõenäoliselt ka sellepärast, et pean keskenduma kahele asjale – laulmisele ning iseenda saatmisele. Aastatega on aga see saatmise skill vähemalt nii palju arenenud, et see on mul juba päris käe sees ning ma ei pea selle peale enam nii palju mõtlema kui kunagi varem.
Teine esinemine oli kell 12 ning samuti väikestele. Üldse oli tegu tegelikult minu arust päris mõnusate, muhedate presentatsiooniga. Vahepeal laulsin, vahepeal tutvustasime luulekogu, publik sai ka küsimusi küsida ning paaril julgemal lasime ka mõne luuletuse raamatust ette lugeda. Peale esitlust oli mul natukene aega, seega mõtlesin Paides käia (hiljem küll pidime nagunii minema ka Paide noortekeskusesse esinema, aga kartsin, et siis on juba nii kiire, et “litutamiseks” aega ei jää). Tee peal aga sain ma oma esimese kogemuse rehvi lõhkemise näol. Ei olnud üldse tore! Suur suur õnn, et ma olin juba peaaegu Paides ning kuna mu isa töötab seal, sain ta omale appi kutsuda. Selle tõttu muidugi läks palju aega kaotsi, käisin Paides söömas ning juba läksin tagasi Türi poole, kus oli veel natukene asjatamist, enne kui tagasi Paide saime minna.
Kolmas esitlus toimuski Paide noortekeskuses ning sellest sai jäädvustatud ka video. Paides oli publik üldiselt vanem, julgem ning sain ka paari üllatuse osaliseks. Näiteks üks fänn tõi mulle šokolaadikarbi, aitäh sulle veelkord, see oli väga armas! Samuti sai seal pilte ja autogramme rohkem jagatud. Peale esitlust sättisime end tagasi Türile, kus sain õhtuseks peoks teha heliproovi, neljas esinemine oligi siis selline esinemine nagu ma tavaliselt teen, “tümpsuga” 😀 Aeg läks kuidagi väga ruttu, sättisin end peale proovi valmis ning varsti läksingi lavale. Enne veel sai omajagu autogramme jagatud. Väikestega olen üldse tähele pannud, et neil vist käib omavahel mingi võistlus, kellel kõige rohkem autogramme on 😀 Alguses tuldi ikka käe või paberi peale küsima, aga pärast taheti teise käe peale, siis põsele, teisele põsele, otsa ette, kõhu peale, seljale, jalale. Mõtlesin küll, et huvitav, mida vanemad mõtlevad kui laps koju läheb, üleni markerit täis 😀 Väga kahetsen, et õhtust esinemist ei jäädvustanud, kuna tundsin, et vokaalselt läks mul päris hästi, julgen lausa öelda, et üks parimaid esinemisi viimasel ajal. Tundsin end kuidagi eriti hästi tol korral ning hääl oli ka päeva jooksul juba korralikult lahti lauldud. Tänan Teid kõiki, kes nende presentatsioonidega seotud olid ning kõiki, kes kuulama tulid. Oli tõesti üks väga mõnus, armas päev, aitäh!


foto: Carmen Villakov
Neljapäev oli samuti produktiivne päev. Nimelt käisime filmimimas ära viimaseid take’e minust minu järgmise muusikavideo ja singli tarbeks. Üks võttepäev peaks veel tulema, kuid seal enam mind pole, kuid siiski kavatsen võtetele minna. Võttepaik oli Jägala juga
ning kogemus oli päris ekstreemne. Üheksaks olime kohal ja kümnest
hakkasime filmima. Hommikul oli päris külm, eriti kleidi väel. Oma töö
tegi ka niiskus. Jalanõud ning jalad said päris ruttu märjaks, hiljem
nägin omajagu vaeva, et jalad ikka soojaks ja kuivaks tagasi saada. Õnneks aga haigeks ma ei jäänud. Arvan aga, et saime päris lahedaid kaadreid ja ma e i  j õ u
a  t u l e m u s t  ä r a  o o d a t a ! ! ! Oleme kõik selle videoga
päris palju vaeva näinud ning tõesti, olen juba ootusest päris ärevil 😛

Peale filmimist käisin oma selle hooaja esimeses laulutunnis. Pikalt on plaan olnud, aga ei ole saanud aegasid üldse klappima. Nüüd lõpuks käidud ning plaanid selleks hooajaks tehtud. Hiljem sain kokku K-ga, kellega taas klõpsutamist tegime, pildid kuluvad varem või hiljem ikka ära 😀 Ka täna on mul laulutund, aga natukene õhtu poole.
Reedel oli esinemine Saaremaal, Kuressaares, klubis Privilege. Jõudsime kohale nii, et sai päris korralikult proovi teha, esimest korda isikliku kõrvamonitoriga. Tundsin end päris hästi ja kuulsin end hästi, järgmisel esinemisel üritan videot ka teha. Hommikul peale välja puhkamist startisime saarelt otse Tallinna poole, ülikooli. Oli esimene arvestuslik test ja sain selle edukalt tehtud, täitsa hea kerge on kohe olla, kuna põkkisin seda ikka mitu nädalat. Samas aga ei saa kaua seda kergendustunnet nautida, kuna juba selle nädala lõpuks on vaja üks päris mahukas töö ära esitada ning seda siis laupäeval ka kaitsta. Öah…
Pühapäeval nägin üle pika aja täiskoosseisu meie keskkooli aegsest combo‘st. Käisin endise klassiõe sünnipäeval ning muidugi ka mu teised plixid olid kohal. Oli tõesti väga tore õhtupoolik, sai mõnusat juttu aetud, mõnusalt oldud, vanu aegu meenutada 😀 Loodan teiega juba peatselt uuesti kohtuda!
Tegin oma Nokia3310’ga pilti
Stuudiojuttu – Ballaad on kõvasti edasi arenenud, julgen isegi öelda, et ega palju polegi enam teha, et laul täiesti valmis oleks. Kuulsin ka esimest versiooni uuest singlist koos taustavokaalidega. Varsti minnakse stuudiosse salvestama sellele veel back’e. Loodan, et tuleb lahe asi! Natuke kahju, et ma olen selle laulu omal kodus juba päris ribadeks kuulanud 😀 – selleks ajaks kui laul paari kuu pärast välja tuleb, oskan seda laulu vist juba tagurpidi ka laulda. Vaikselt vaatan ja mõtlen, mis oleks järgmine laul, mida stuudios salvestama hakata.

Pilte möödunud suvest

Lisa kommentaar