100 K vaatamist laulul “Komeedid”! https://youtu.be/cg3F59rWO7k?list=PLB39A4DEC0FD80267

Lõpuks(!) on minu kooliaasta saanud läbi. Tegelikult sai läbi juba üle nädala aja tagasi, aga mõne eksami tulemusi ootasin siiani, nii et nüüd on asi ametlik. Kuna vahepeal oli siin meie kursuse õppekavadega paras segadus – mitu versiooni ühe aasta õppekavu oli ülesse pandud – siis oli päris keeruline aru saada, et mis aineid peaks võtma ja mida mitte. Tundub aga, et nüüd on kõik selgeks saadud ja kui vaadata järgmist (loodetavasti viimast) õppeaastat, siis on täitsa lootust, et saan sügisega võetud veel kõik vajalikud ained ning kevadsemestri peale jääb mul ainult bakatöö (ning võib-olla mõni üksik aine). Muidugi olen valmis igasugusteks üllatusteks, aga vaatasin kõik oma ained ja õppekava hoolikalt üle ja hetkel tundub, et nii ongi 😀 Sel semestril oli mul koormus 42 eap, sügisel tuleks u. 30-32, nii et ma arvan, et hakkama saaksin kindlasti. Osad valikained sõltuvad natukene sellest, et mis bakatöö teema ma omale valin, seega üritan suve jooksul endas selgusele saada. Aga aitab koolist!


Rohkem pilte: https://instagram.com/renate.saluste

http://elu24.postimees.ee/3217595/vaata-lauljatar-renate-andis-valja-egoismist-pajatava-loo-ja-muusikavideo
Eelmise nädala alguses andsime välja uue loo ning muusikavideo “Egoist”. Laulule filmis video Megapiksel Stuudio ning tulemusega olen väga rahul. Tegu on sellise kurva armastuslooga ning selliseid sõnu ajendas mind kirjutama just see mõte, et tihti ei ütle me välja ilusaid asju, mida võiks öelda ning ei näita välja tundeid, mida oleks väärt välja näidata. “Arvan, et me peaksime võtma oma lähedasi mitte liialt
iseenesestmõistetavalt ning näitama rohkem välja hoolivust ja ütlema
häid sõnu.”
Laulusõnad kirjutasin eelmise aasta sügisel viibides Prantsusmaal. Kes ei ole veel näinud, siis SIIN on selleks võimalus.

Laul “Egoist” võistleb ka Reporteri Hitid 2015 edetabelis. Olen väga tänulik, kui saad oma toetust avaldada sellel lehel: http://www.reporter.ee/2014/07/23/hitid-2014/
PS! Mida kõrgem hinne, seda parem 🙂 Aitäh!

Lõpuks jõudis kätte ka see kaunis päev, mil mu uus album saabus trükist! Selle nädala jooksul ilmub album üle-Eesti suurematesse kauplustesse müügile, kuid minu like lehel Facebook’is on võimalik endale album soetada koos autogrammiga ka otse minu käest. Selleks saad uurida lisa siit: https://www.facebook.com/RenateOfficial Kõiki tellijaid ootab ka kingitus 🙂 Albumi official ilmumispäeval kirjutan kindlasti siia blogisse sellest albumist ka väheke lähemalt – arvan, et see võib juhtuda juba sellel nädalal 😉

Muidu olen vaikselt elanud sisse suverütmi. Kooli enam pole, seega järsku on mul tekkinud palju vaba aega, millega nüüd üht-teist kavatsen ette võtta. Varasemates postitustes olen rääkinud, et ühe produtsendiga koostöös on mul valmimas üks laul – loodan, et nüüd lähinädalatel saab hakata selle looga hoolsamalt tegelema, ei ole siin mingit vedelemist 😀

Taasavastasin enda jaoks ajuspordi

Üldse on peas palju mõtteid – tuleb nüüd kuidagi neid ellu viia. Laulude kirjutamisel olen harjutanud ka viimasel ajal rohkem sellist “proovin kellelegi teisele midagi kirjutada”. See on hetkel veel minu jaoks väga harjumatu ning ka keeruline, kuna mõnes mõttes ma pean juba laulu kirjutades teadma, kes seda võiks esitada, sest see aitab mul ise kehastuda kellekski teiseks; samuti peab see laul olema piisavalt erinev artisti Renate loomingust. No igatahes keeruline! Eks ma alles leian ennast sellel rajal.

Kui natukene tulevikust rääkida – uus album on nüüd ju väljas, mis siis edasi? – siis eks alati võib ju mõtelda, mida kõike ma aasta-kahe pärast tegema hakkan, aga reaalsus on näidanud, et üldiselt ei lähe asjad kunagi nii 😀 Mõnikord lähevad asjad vägagi teisiti ning see ei pruugi olla üldse halb. Elu üllatab ja toob sulle võimalusi, millest tasub kinni haarata. Mina kavatsen ka lihtsalt vaadata, mis saama hakkab – see ei tähenda muidugi seda, et ma nüüd lihtsalt ootan ja vaatan, vaid teen muidugi enda asja edasi. Mul on sahtlis palju loomingut, mida ma tahaksin ükspäev avaldada, aga ma polegi kindel, kas ma praegu veel selleks loominguks valmis olen, minu jaoks on see üsna erinev minu praegusest loomingust. Vot selline salatsemine.

Esinemiste poolelt on olnud juunikuu rahulik, kuid nüüd esmaspäeval on tulemas kohe üks selline suurem esinemine. Ootan Mändjalas, Saaremaal esinemist väga.

Lisa kommentaar