Juustune ahjuomlett

IMG_3289Avastasin enda jaoks sellise toreda lehe nagu https://www.buzzfeed.com/tasty ja tänane retsept ka sealt pärineb. Kuna kokkasin video järgi ja päris täpseid koguseid seal antud ei olnud, siis tegin paljuski enda tunde järgi ja üritan siis selle kõik kuidagi kirja panna. Ehk saab ka muud moodi, aga ma usun, et see retsept õnnestub kõige paremini, kui sul oleks üks malmpann. Tulemus on mõnusalt juustune ja korralik kõhutäis. Natukene paari asja mugavdasin ka enda nägemuse järgi. Vaja läheb:

  1. 200 g tavalist riivjuustu
  2. Peekonit ja/või salaami vorsti
  3. 6 muna
  4. 200 g Cheddar riivjuustu
  5. tassitäis piima
  6. 3 tl paprikapulbrit
  7. 0,5 tl soola
  8. veidi pipart

Prae malmpannil läbi peekonitükid. Kui soovid, võid lisada ka salaami vorsti, aga võib ka ilma. Tõsta liha paberrätikule nõrguma ning nõruta pannilt ära liigne rasv.

Tõsta riivjuust kaussi, lisa veidi pipart, pool teelusikatäit soola ja kolm teelusikat paparikapulbrit. Sega läbi. Lisa pannile õli ning riivjuustu-maitseainete segu, mis patsuta panni põhjale ja külgedele. Tõsta pann tulelt maha.

Sega uues kausis munad, lisa piim ning riivitud Cheddari juust. Sega omavahel ning kalla malmpannil olevale juustusele põhjale. Pane malmpann eelkuumendatud ahju 175 kraadi juurde 20-25 minutiks kuniks on pealt kuldne/krõbe.

Järgmine kord kui teen, siis ilmselt lisaksin sisse ka veel kirsstomateid ning võib lisada ka näiteks paprikatükke ja sibulat – lase aga fantaasial lennata!

Lisa kommentaar