Teel Eesti Laulule 2020 #3 – Jõuluklipi filmimine & Muusikavideo & Kodutöö & Laulutunnid

Eelmises postituses jäin pooleli sellest kohast, kus oli meil äsja lõppenud esimene pikem Eesti Laulu päev, kus osalesime koosolekul, suhtlesime meediaga ning filmisime väikesed klipid tulevaseks muusikavideote saateks, mis on eetris juba 30. novembril kell 21.35 kanalil ETV!

Juba päev enne seda üritust, kuid pigem just kõik järgnevad päevad tuli hakata vaikselt mõtlema-kokku panema oma lavaideid ning ka igasuguseid väiksemaid (kuid väga olulisi) detaile nagu näiteks mida kanda, mis soeng-meik jms ning tegeleda ka muidugi kiireloomuliste asjadega nagu seda on/oli muusikavideo kokku panemine. Ilmselt paljudel polnud muusikavideo filmitud, seega kujunes paljude jaoks (nagu Instagram’ist jälgides märkasin) see nädal just selliseks, kus paljud filmisid oma loole videot. Minul läks selles suhtes hästi, et siin blogis kirjutasin juba varem, sügise alguses, et “filmime mu tulevase loo tarbeks videot” – esimest korda mainisin seda vist septembris ning oktoobris oli teine filmimispäev. Tol ajal ma ei teadnud, et selle looga ka Eesti Laulule saan, aga teadsin kindlalt seda, et tuleb mis tuleb, selle loo ma järgmisena välja annan ning tahtsin sellele väga ka visuaali teha. Loo video on meile endile eriline selle poolest, et me oleme seda teinud suhteliselt ainult omade jõududega. Ei ole kaasanud professionaale, aga oleme üritanud ise teha seda ära võimalikult hästi ning mõtelnud välja kogu süžee, kaamera liikumise ja muu olulise. Seega filmida polnud meil vaja, küll aga on monteerimine ka üks jube aega võttev töö ning kolmapäeva õhtuks oli meil monteeritud videot nii palju, et pea minut oli veel vaja monteerida (mis on küllaltki pikk aeg) ning lisaks kõik värvid olid veel paljuski paika panemata, seega natukene tekkis juba hirm, et kas saame ikka normaalselt selle tähtajaks valmis, kuna tähtaja kukkumiseni oli jäänud ka ainult mõned päevad. Tänaseks on õnneks video peaaegu valmis, veel viimased sättimised ning homme saab siis video ära esitada.

Lisaks võtsime sel nädalal laulutundides konkreetsema suuna – tegeleme ainult selle lauluga ja nii poolfinaalini välja. Üsna kohe kui saime oma lähiaja sündmuste kalendri kätte, panin omale kuni poolfinaalini igasse nädalasse laulutunde kirja ning kui praegu käin laulutunnis paar korda nädalas, siis alates detsembrist läheb maht palju suuremaks.

Tollesse nädalasse jäi aga ka üks filmimine. Nimelt filmisime Menu portaali tarbeks selliseid lühikesi jõuluklippe Vabaõhumuuseumi Setu Talus. Pean tõdema, et kohapeal läks kõik väga kiiresti. Eks ma olin kodus ette ka valmistanud ja läksin natukene “turvalist teed” (eks hiljem näete, miks 😀 ), aga kuna ennast on natukene ikka raske ekraanilt vaadata, siis loodan, et tulemus tuli ikkagi hea ja millalgi detsembrikuu jooksul saan siis seda klippi ka teile jagada.

Aga hetkel selle jutuga ma ka lõpetan. Kindlasti tuleb kogu selle teekonna kohta veel postitusi, aga hetkel olen jõudnud suhteliselt “olevikku” seega ma veel väga kõike väga täpselt ei tea, millest teile tulevikus pajatama hakkan, aga kindlasti hoian põnevamate asjadega kursis! Allpool veel ka üks video, kus kõik osalejad räägivad, millest nende laul räägib:

Jätkub…

Lisa kommentaar