Aiandusminutid + intervjuu Tre Raadios + võikuretsept

Tervitused kõigile! Kevad on oma ilmadega teinud korralikku vingerpussi. Ootad, et nüüd läheb soojaks, aga siis nätaki – ja sajab jälle lörtsi ja õues on külm. No tahaks loota, et suurem jama on ikka nüüd läbi ja saab hakata korralikult kevadet nautima. Meie oleme juba mitu nädalat olnud varasemast rohkem õues ja päevad lendavad mööda ülihelikiirusel. Erinevad aiatööd ootavad tegemist ja üldse värskes õhus olla on nii mõnus! Minust on üldse viimastel aatatel saanud suur aiandusfänn. Kui varem oli see pigem kohustus, mis aeg-ajalt muutus tüütuks, siis nüüd mõtlen juba õhtul, et “saaks homme õue, siis teen seda-seda-seda”. Eks kõik võtab muidugi kaua aega, aga mulle meeldib hiljem tulemust näha.

Viimastel nädalatel olen lisaks juba tavapärasele riisumisele-puude ladumisele hakanud ka vaikselt vaarikaid multšima, lõiganud sõstrapõõsaid ja pesnud ära seestpoolt kasvuhoone. Lähiajal on plaanis kõik poolikud tööd lõpetada, maasikad korda teha ja varsti loodaks, et saaks juba kasvuhoonesse ka miskit istutada. Või kui täpne olla, siis maitseroheline-redis läks hiljuti juba maha, aga kuna meil on kasvuhoones ka kütte võimalus, siis ehk saab juba mõne tomatitaime maha pista. Sel aastal kasvatan esimest korda ka tomatitaimi ise ja ootan huviga, mis sealt välja tuleb. Või noh, aususe huvides, kunagi ammu üritasin ka tomateid kasvatada, aga siis ei tulnud sellest midagi välja. Kuna praegu on taimed juba suuremad ja tugevamad, siis aga loodan, et ehk saab ikka asja. Siin pildil on tegelikult olemas umbes veerand nendest taimedest mis mul aknalaudadel on ehk et kokku on mul umbes 25 tomatitaime. Samuti on see pilt tehtud ca 1,5 nädalat tagasi – tänaseks on nad juba suuremad. Lisaks nagu pildilt näha siis olen kasvama pannud ka hunnikuteviisi sibulat, sest seda on nii mõnus kohe toidu peale lõigata ja selle kasvatamine ei nõua pea üldse vaeva. Ja mõned paprikataimed on ka kasvama pandud ja veidi tilli-salatit.

Nii aga aiandusminutitega nüüd lõpetame 😀 Järgnevad muusikaminutid. Eelmine nädal tuli välja minu uus laul “Millennium”. Aitäh, et olete selle hästi vastu võtnud! Uuesti saad kuulata SIIT! Eile andsin ka Tre Raadiosse intervjuu uue looga seoses ja rääkisime veidi niisama ka juttu. Selle Kõnotraadi asjaga – ma isegi ei tea mis mu peast läbi käis 😀 Kuna hiljem kui inteka lõpetasin, siis oli kohe mõte “Kas see mitte 94 ikka ei olnud?!”, kuna seda, et tegu vanema looga teadsin tegelikult isegi, aga näädsa… teinekord ajan ikka täiega segast ka. Aga igatahes kuula uuesti SIIT! Muidu oli väga tore intervjuu 🙂 Silkasin intervjuu ajaks just kasvuhoonest välja ja pärast läksin veel korraks tagasi 😀

Lõpetuseks siia väike retseptinurk. Tegin esimest korda “uputatud muna”. Kuigi jälle… tõe huvides 😀 Meenub, et kunagi ammu olin ikkagi teinud seda, aga see oli vist tõesti väga ammu, sest ma ei mäleta enam, kuidas ma seda tegin. Igatahes kui siit pildi pealt “edasi vajutad”, siis näed ka kiirendusega kuidas seda retsepti tegin ning saad ka täpsemalt lugeda kuidas teha ühte kreemist avokaado-muna võikut.

Lisa kommentaar