Aednik Renate

Tere, aednik Renate alustab. Viimasel kuul on aina raskem olnud leida aega arvuti toimetuste jaoks, ka blogipostitusi katsun ikkagi teha, et siia jälg maha jääks, aga mida aeg edasi ja soojemaks ilmad lähevad, seda rohkem päevast veedame ka õues ning mina muidugi tegutsen usinasti oma “to-do” listi kallal, kus on umbes 50 tegevust, mis võiks sel suvel saada tehtud, aga reaalsus on see, et iga nädal tuleb sinna üsna mitu asja ka juurde. Kuigi noh, tõele au andes… sel aastal see kevad on üsna jahe olnud ja otseselt soojenemisest ei saagi rääkida, sest praegu on ilm viimased kuu aega püsinud stabiilselt jahe. Loodame siiski, et varsti tuleb õige suveilm ka.

Kui mõned postitused tagasi jagasin veel pilti lume sees olevatest uutest aiamaakastidest, mis ootasid oma aega, et need kenasti aiamaale ümber sättida, siis nüüdseks on see pikk ja suur töö tehtud ning seemnedki mulda pistetud. Tegelesin selle “projekti” kallal üsna pikalt. Arvan, et ligemale kaks nädalat iga päev natukene tegin – kaevasin vanu kõrgendatud peenraid kitsamaks, riisusin ja rohisin maltsa ära, tassisin kärude-kärude-kärude kaupa mulda nendesse uutesse kastidesse ja takkatipuks panin siis maha erinevaid seemneid ja viskasin juba natuke väetist ka peale. Aga tunne on hea – üks väga oluline ja suur töö on tehtud. Pilti jagan ka kindlasti suve poole teiega kui on päriselt juba näha ka, et midagi sealt tulemas on.

Võib ka öelda, et esimesed selle aasta saadused on juba kenasti ära nopitud – nurmenukud on toodud koju kuivama, et neist mõnusat-mahedat teed teha. Me oleme väga suured teejoojad ja et sel aastal saaksime enamuse tee-toorainest on aiast, oli ka mul üks eesmärk. Ühe kasti aiamaal tegingi ainult erinevate teetaimede jaoks – piparmünt, meliss, kummel, sidrunhein, naistepuna. Põldudelt saame nurmenukud ja õigel ajal pärna otsast pärnaõied ja siis nagu peakski kõik olemas olema.

Väikest kartuli eksperimenti pean ka – vaatan kas kasvuhoones suuremas “potsikus” saab ka kartulit kasvatada. Aga tegelikult on plaan sel aastal ka mõned värske kartuli vaod teha. Nii mõnus on suvel seda väääärsket kartulid süüa, see on lihtsalt parim! Ja veel toredam on see, kui saad selle võtta enda aiamaalt!

Siiski ei ole kõik päris ludinal ka läinud, sest jällegi olen ma vahepeal olnund ka tõbine ning see röövis ca nädalaks mult suurema osa energiat. Praegu õnneks tundub, et haigus hakkab alla vanduma, aga jube palju olen ikka viimase aasta jooksul haige olnud küll. Hiljuti pakkus aga rõõmu veel see, et minu kasvuhoones olevatel tomatitel on küljes esimesed õied. Ka kasvuhoonest tahaksin mingi hetk teha mingi väikse tutvustava pildi või video, aga seda ka siis, kui taimed juba suuremad on.

Viimase kuu aja jooksul olen üritanud rohkem lugeda ka. Mul oli jupp aega lugemata Apteeker Melchior sarja kolmanda raamatu viimane pool ning võtsin kätte ja lugesin selle ka ära. See on väga hea sari, aga minul vähemalt on nii, et ma saan mingil hetkel raamatuid lugedes mingist teemast väga isu täis ja siis pean veidi teises “keskkonnas” olema ehk et kuna olin enne seda just sarja kaks esimest raamatut lugenud, siis see keskaeg ja sellega kaasnevad jubedused väsitasid mu ühel hetkel nii ära, et ma panin selle raamatu kõrvale, oma aega ootama. Praegu olen samas nii paljudel erinevatel laienetel, et ise ka aru ei saa. Lugesin läbi raamatu “Eesti aia ajalugu”, mis oli tõesti väga vahva, ohtrate piltidega, hea-kerge lugemine ja soovitan kõigile aiasõpradele seda. Ilmselt lähiajal otsin veel midagi aiandusvaldkonnast, aga sel korral veidi teise nurga alt – nö. õpetliku nurga alt, et kuidas midagi teha oleks mõistlik.

Terapeutilist valdkonnast lugesin läbi Ants Rootslase ning Marilyn Kerro raamatud ning muusikamaailmast Mikk Targo raamatu, mis oli ka väga hea. Nüüd olen võtnud ette Avicii eluloo.

Ja ikka natukene muusikajuttu peab ka rääkima. Aga samas seda te ilmselt juba teate, et uus laul on kohe-kohe välja tulemas. Nüüd oleme sammukese veel edasi liikunud – laul ise on saanud täiesti viimistletud ja valmis, nii et loodan, et liialt kaua enam ootama ei pea!

Väike tagasivise kuu aja tagusesse aega, kui kevad alles paistma hakkas 👀 Eelmisel suvel sai lastele soetatud vahva mängumajake, et õues ikka rohkem toimetamist oleks. Nagu näha, siis emal on ka lõbus 😁 Kuna ma toimetan kevadel-suvel-sügisel ülipalju aias, siis on olnud minu jaoks väga oluline, et ka lastel oleks õues palju tegutsemist ja toimetamist. Mängumajja oleme viinud mänguköögi koos mänguasjadega ning lisaks mängivad nad seal ka onni ja muid vahvaid mänge. Sel suvel on plaan mängimisala ka õues laiendada ning soetada vahva ronila ja kiiged 🧗🏻‍♀️ Mängumaja soetamine käis läbi ESTO 3 makselahenduse, mis oli minu jaoks ülimugava ja lihtsa süsteemiga ning ilma ühegi lisakuluta!

Räägin ka veidi lähemalt kogu ESTO 3 ostuprotsessist 👇🏼

ESTO 3 makselahendus jagab ostusumma kolmeks võrdseks osaks ning on 0% intressi ja 0€ lisatasudega. Kuna suvi oli äsja kätte jõudnud, siis tundus see variant väga mõistlik – sai kohe mängumaja kätte, aga tasumine algas alates järgmisest kuust järgneva kolme kuu jooksul.  Tegu oli minu jaoks ülimugava ja lihtsa süsteemiga – lisasin toote ostukorvi, nägin seal võimalust kasutada ESTO 3 makselahendust ning täitsin seejärel kõik soovitud lüngad-lahtrid. Õige pea saingi kinnituse, et tellimus on sisse antud. Igal kuul tuleb õigel ajal ka meeldetuletus makse tegemiseks ning alati on võimalus ilma lisakuludeta kogu summa ka varem tagasi maksta ✔️ Rohkem vaata: https://esto.ee/esto3/

Lisa kommentaar