9.11-16.11

Eelmine nädal möödus taas märkamatult. Näiteks käisin kosmeetikus ja emaga Ülemistel šhoppamas ehk eesmärk oli saada S.-ile mõned riided ning endale talvesaapad ja -jope, aga endale sain ainult saapad ja veidi pudi-padi. Ei mäletagi, millal viimati nii Ülemistel käisime ja endale üllatuseks olime seal kauem kui ealeski varem ja pisike S. pidas üllatavalt kenasti vastu. Poodlesime peaaegu 5 tundi ning sealt läksime otse edasi maale, vanematekoju. Jalad olid õhtul nii haiged ja peal suur väsimus. Pühapäeva ennelõunal pidasime maal isadepäeva ning siis sõitsin tagasi enda koju, kus pidasime samuti isadepäeva.

Vahepeal katsusin/katsun ikka järelevaatamisest saateid ka vaadata, kuna häid asju tuleb päris palju, aga üsna tavaline on see, et ma olen nädala võrra kõigest maas, mida telekast näeb, aga vahepeal nihkub see vahe isegi veel suuremaks, sest pole aega telekat vaadata.

Lisaks tegin klaverivideoid, mida eelmisest postitusest näha saate ja vaatasin jälle üle tüki aja üle oma heliklippe/sõnu, mida mul oli mööda arvutit kogunenud sajasse erinevasse kausta. Seega üritasingi mingit paremat süsteemi luua, et ülevaade parem oleks ja enam-vähem see ka õnnestus. Ma ei mäletanudki, et mul kaustas 2010-2013 nii palju laule kirjutatud oli. Tol ajal ma kirjutasin ikka suht mõtlematult 😀 Nüüd olen alles natukene nagu mõtlema ka hakanud ja võib-olla on see ka põhjuseks, miks ma võrreldes selle ajaga vähem kirjutan. Ma ei taha nüüd muidugi vale muljet jätta – ma kirjutan praegu ka üsna normaalses koguses laule/lühemaid viisijuppe/ainult sõnu, aga tol ajal ma kirjutasingi reaalselt iga päev mitu laulu valmis. Tagasi tulles mu varude juurde… päris palju asju sai ka ära kustutatud. Mõnda heliklippi kuulasin ja ma ei saanud isegi aru, mida ma üritasin edasi anda oma klimberdustega #ohsedaaege. Igatahes mõned vanemad heliklipid sain ka omale kõrvale tõstetud, sest oli isegi väärt kraami.

Eelmises postituses mainisin, et kirjutasin ühe bändi uuele loole sõnad. Igatahes see laul on nüüd juba välja ja kuulata saate seda SIIT! Eelmisel nädalal kirjutasin ühele bändile veel ühed sõnad ning vaatasin ka enda laule üle, osades lauludes sai üht-teist muudetud ning tegelesin ka uue loomingu loomisega. Mul on hea meel, et see minu “teistele-artistidele-kirjutamine” saab ka vaikselt hoogu juurde. Uuel aastal on kindlasti veel tulemas teistele kirjutatud laule välja.

Eelmine nädal tegin taaskord ühe ebameeldiva asja ära. Tõstin UUESTI kogu oma mandi varukettale, sest ma ütlen, et mina ja tehnika ei käi kokku. Irooniliselt kombel aga mulle tehnika meeldib ja ei saaks öelda, et ma sellest väga kauge inimene olen, ent siiski… Juba esimesest päevast peale hakkas mu läpakas igasuguseid vigureid tegema, aga kuna ma olin siis nii vaimustuses oma uuest arvutist, ei lasknud ma sellel end häirida, aga nüüd ajab ikka närvi küll, kui suvalisel hetkel jälle ekraan mustaks läheb ja mitte miski enam ei aita. Eriti tore on see siis, kui mõni dokument parasjagu pooleli on ning hiljem pole võimalik taastada ka. Igatahes tegin arvutile tehaseseadmete taastamise ja nüüd jälgingi pingsalt, et kas hakkab nüüd ka vigurit tegema. Ma pole sellest taastamisest alates väga palju arvutis veel olnud, seega praegu on veel vara öelda. Palju asju saab tehtud ju mobiiliga. Eks ole siis igatahes näha, kas pean garantiisse ikkagi viima või mitte. Natukene ajab tigedaks ka, sest ikka peab mingi jama olema. Ma ostan poest mitte kõige odavama läpaka ja ikkagi ei saa ma sealt sellist kvaliteeti nagu ma ootan ja ma pean hullult võimlema hakkama selle nimel, et kõik oleks hea ja korras. Õhh… Sain nüüd välja elatud end 😀 Igatahes ilmselt varsti olen mõnda aega ilma läpakata ja eks siis ole näha, kuidas sellel ajal toimetatud saan.

Esmaspäeval käisin stuudios. Laulsin laulule #KS kõige-kõige viimase taustavokaali sisse ning hakkasin sisse laulma ühe täiesti uue loo vokaale, paneme sellele praegu nimeks #SÕ. Kui ma produtsendile selle loo demo saatsin, siis tuli juba üllatavalt kiiresti esimene demo ning sealt alates olen ikka veel uuemaid demosid saanud kuulata ning ilma pikema mõtlemiseta käisin esmaspäeval vokaale salvestamas. Ehk siis nüüd on peaaegu valmis lood #KS ja #TKO ning uuena tegemisel #SÕ.

#SÕ on selline tore suvine laul, kirjutasin selle umbes kuu aega tagasi ja see oli üks sellistest lauludest, mis ei sündinud kohe selliseks nagu ta praegu on, vaid alguses olid seal hoopis teised salmid ja pre-refrään. Kirjutasin siis uue pre, kuna tundus, et vana pole nii hea ning hiljem kirjutasin ka uued salmid ning alles siis olin looga rahul. Hetkel siis igatahes on kõige aktiivsem töö stuudios selle loo kallal. #TKO ootab endale veel mõningaid üksikuid parandusi ning siis on ka see laul valmis. #KS-il on vaja nüüd see viimane sisse salvestatud vokaaliidee paika panna ja siis võib selle laulu ka lõppenuks lugeda. Ehk siis põhimõtteliselt järgmise singli asjus saab nüüd mõtelda ja kaaluda, et milline laul välja anda.

Eile käisime Kohilas loome-/tegevustunnis. Ma isegi ei tea, kuidas on kõige õigem nimetada, aga ilmselt saavad kõik aru, mida ma mõtlen.

Eelmisel nädalal kuulutati välja ka Eesti Laulu poolfinalistid. Oleks soovinud, et oleks olnud rohkem eestikeelset muusikast, ent samas minule, kui fännile, tundub 2017. aasta võistlus väga põnev tulema, sest palju häid/huvitavaid artiste on tol aastal osalemas, võib isegi öelda, et pinevus on suurem kui eelmisel aastal, seega ootused on laes ja loodetavasti tuleb palju häid laule (mida siis ära klaverdada 😀 … ja niisama muidugi nautida ka).

Kirjutan siis varsti jälle. Eks ole näha, mis mul sellest läpaka-jandist saab. Loodetavasti laabub kõik ruttu ja edukalt.

Lisa kommentaar