Albumijutud 8

Käes on märts ja möödunud on päris mitu nädalat minu eelmisest postitusest. Kuigi ilm on sel “talvel” olnud üsnagi huvitav, siis loodan siiski, et peagi on see lõppemas ja juba kuu ajaga näeme muutust looduses ja algab kevad! Ja siis juba suvi! Oh kuidas ma seda kõike ootan!

Olen tulnud maha selle kiire tempo pealt, mis mind viimased kuud on saatnud ning veetnud enamus aega kodus. Eesti Laulule järgneva nädala olin kodus ja ravisin end. Üsna selline vastik haigus, kuna ühel päeval võid tunda end paremini ja siis teisel päeval lajatab jälle täiega. Siiski vaikselt läks paremaks, aga sellegipoolest 21. veebruar Võrus, ööklubis Tartu ma veel täiesti terve ei olnud. Kuid nagu kuskil enda postituses ka mainisin, siis varem pole ma kunagi nii haige olnud, et see oleks takistanud mul esinemist.

24. veebruaril käisin esinemas ka Vabaduse Väljakul, Tõrvikurongkäigu raames esitasin enda loo “See Maa”. Ka üleval olev kõige esimene video on tehtud enne minu esinemist. Tol päeval õues väga külm ei olnud, aga tuul oli jube. Kuidagi 24. veebruar tahab alati halva ilmaga päev olla 😀 Siiski jäin päris rahule enda esinemisega, kuna teadagi olin alles paar nädalat tagasi ju päris maas olnud oma häälega. Käisin enne esinemist ka laulutunnis, mis andis mulle kindlust juurde. Väike klipp sellest esinemisest on nähtav siin:

View this post on Instagram

24.02.2020 “See Maa”

A post shared by 𝐑𝐄𝐍𝐀𝐓𝐄 | 𝐄𝐞𝐬𝐭𝐢 𝐋𝐚𝐮𝐥 𝟐𝟎𝟐𝟎 (@renate.saluste) on

Nüüd ootab mind reedel ees esinemine Valgas, ööklubis YES, kus kunagi olen ikka esinemas käinud, aga siis oli see klubi veel nö. teises formaadis ja teise nimega, seega ootan põnevusega.

Enamus muusikalisi toimetusi on aga praegu olnud seoses uue albumiga. Kuulutasime välja 31. märts albumi välja andmise päevaks, mis pani meid ka veidike pinge alla, sest kuigi ma kiirustada ei taha, siis see lõpp on meil natukene venima jäänud ja ilmselt ongi parem nüüd siin kõva lõpuspurt teha. Laul #MLN on valmis, laul #SOS valmis. Just täna sai valmis ka laul #PN ja nüüd on veel viimased timmimised loo #T-T kallal. Ehk et oleme päris heas graafikus ja saame ka selle loo ilmselt homme valmis ja siis ongi kõik lood purgis! Samuti on valmimas albumi kujundused.

Eesti Laulu kohta veel üks huvitav killuke ka. Me jäime finaalist välja 11 häälega. Kas pole mitte masendav 😀 Aga samas tore, sest vaatamata kõigele oli siiski omajagu inimesi, kes võtsid vaevaks selle laulu poolt hääletada. Olen ikkagi väga tänulik! Siia lõppu jagangi veel erinevaid pilte seoses Eesti Lauluga:

Ülemised fotod: Liisa Pohlak

Tammsaare muuseum Vargamäel. Laulja Renate Saluste.
Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja

Lisa kommentaar