Elu karantiinis + album purgis!

Enne kui asun pealkirja kallale, siis kiirelt ka vahepealsetest toimetustest. Meie olime muidugi need, kes lugesid juba varakult uudiseid, nägime kuidas Hiinast hakkas see haigus tulema, kuidas Itaalias läks asi väga käest ära, seega polnud see üllatus, et see Eestisse varsti ka jõuab. Toon selle välja sellepärast, et mulle tundub, et väga paljud inimesed ei saanud alguses üldse aru mis toimub ja võtsid seda nii vabalt ja suvalt.

Enne Valga esinemist olin mures, et kas jõuan selle esinemise üldse ära teha, et äkki on selleks ajaks juba “jama majas”. Muidugi minul on esinemisi hetkel vähem, seega olingi just selle konkreetse esinemise pärast mures; paljudel artistidel on ju igal nädalavahetusel mitu esinemist, seega neile oli see kindlasti suurem põnts. Siiski-siiski… Valgas saime kenasti käidud. Eelmises postituses siiski eksisin ja ma polnud seal kohas varem esinemas käinud – vahepeal enam ei mäleta kuhu 10 aasta jooksul sattunud oled 😀 Igatahes esinemine sai tehtud ning järgmisel päeval asusime tagasi koduteele.

Sellest järgnev nädal oli albumiga täielik lõpuspurt. Kõik viimased lood said valmis, kujundused valmisid lõplikult isegi alles eile. Ühe loo otsustasime ka albumi pealt välja jätta, #PN. Laul tegelikult minu hinnangul hea, aga mulle tundus, et me saaks seda teha veel paremini ja ei tahtnud aja pärast seda albumile suruma hakata. Lõpuks siis eile saime kõik asjad purki ära ja saatsin albumi trükki. Siin kohal aga ka oluline info – kuna praegu on Eestis eriolukord, siis ei tundunud mõistlik hakata tootma albumit poodide jaoks. Teeme praegu väiksema tiraaži nende inimeste jaoks, kes soovisid albumit eeltellida, seega saate Teie ka päriselt selle albumi tükk maad enne teisi, sest “päristiraaži” teeme alles siis kui eriolukord Eestis on möödas. Olen ka ise Facebookis oma profiilipildi all karantiini teemal sõna võtnud ja ei tunduks mõistlik, et saadan nüüd inimesi poodi enda plaati ostma. Küll aga kes soovib, siis albumit kuulata saab ikka – 31. märtsil jõuab see kõikidesse digimüügi kanalitesse!

Nüüd aga olemegi jõudnud selle karantiini teemani. Nagu öeldud, siis me olime tegelikult juba teadlikud, et ilmselt see Eestisse ka varsti jõuab, mind ennast aga üllataski see, kuidas mõned inimesed soovisid kogu seda teemat naeruvääristada. Ilmselgelt oli minul seda imelik vaadata just nimelt sellepärast, et olen juba üle kuu aja erinevaid lehti-allikaid lugenud/uurinud ning teadsin kui tõsine asi on. Mõni teine inimene ilmselt kuulebki karantiini uudiseid ainult ühest allikast Internetist uudistest ning skandeerib kohe igal pool, et tegu on massipsühhoosiga ja tema sellega kaasa ei lähe. Minu arust on see väga rumal ja vastutustundetu lähenemine, aga väike osa minust saab ka nendest inimesest aru, sest ilmselgelt ei ole ta lihtsalt asjaga kursis. Hea on näha, et siiski iga päevaga jääb neid inimesi vähemaks ja saadakse aru, et kui me tahame asja kontrolli all hoida, siis tähendabki see 100% karantiini – kes “petab”, see viibki asja kogu aeg edasi ja nii läheb selle haigusega võitu saamiseks aina rohkem ja rohkem aega.

Kui nüüd elukorraldusest rääkida, siis nii palju kui Internetist olen lugenud, ei ole paljud inimesed harjunud kodus olema ja sellepärast ka välja kibelevad. Ma pean tõdema, et elu kahe lapsega on piisavalt kiire ja kuigi muidugi on ka minul tulnud vahepeal mõte “tahaks poest jäätist”, siis ei ole see kodus olemine midagi kohutavat minu jaoks küll. Tuleb leida lihtsalt mingid uued tegevused. Meil on kodus palju raamatuid, seega katsun mingi raamatu lugemiseks leida. Samuti mõtlen enda kudumisoskused taaselustada, sest viimati sai neid rakendatud vist kaheksandas klassis koolis. Aknalaudadele on kasvama pannud taimed. Oma aias saab ikka ringi käia. Lastega meisterdada. Puslet kokku panna! Minu arust tegevusi on küllaga.

Samuti ei pea ma õigeks nende inimeste naeruvääristamist, kes mõtlevad veidi ette ning on poest omale suurema koguse toidu ära ostnud. Jah, ma ka ei usu, et makaronid eriti mitmekesine toit on, kui ainult sellest toituda päevad läbi, aga minu arust on see väga ülepaisutatud, sest ilmselgelt mitte ükski inimene ei läinud poodi ainult wc-paberit ja makarone ostma. Osteti ju ka ilmselgelt kõike muud, aga ilmselt need tooted on lihtsalt sellised, mis jäävad hästi silma. Poed on tõesti ju ka edasi lahti ning oma varusid saab ka jooksvalt täiendada, aga mulle tundub millest mõned inimesed aru ei saa on see, et inimesed ei karda, et toit otsa saab vaid keegi ei taha ilmselgelt karantiini ajal kodunt välja tulla (veel vähem kauplusesse, kus on suur võimalus saada nakkus). Mulle tundub, et selle aspekti peale nagu paljud inimesi ei mõtle. Minul ei ole näiteks ka tahtmist mitte kuhugi minna praegu ja tõesti viimane koht, kuhu ma tahan minna on kaubanduskeskusesse, kus enne mind on käinud tuhanded inimesed, kes on näppinud ostukäru, korvi, pulti, kaupu.

Samas ma loodan, et minu postitus nüüd kuidagi paaniliselt ei kõla. Ma arvan, et asju ongi võimalik rahulikumalt võtta siis, kui sa mõtled mitu sammu ette ja üritad uudiseid mitte ka nüüd liiga palju lugeda. Jah, olukord on halb, see on fakt ja ilmselgelt läheb veel (vähemalt) mitu nädalat aega, kui asjad kuhugi paremuse poole liikuma hakkavad. Paraku Itaalia on näide sellest, kuidas asjad on ikka väga käest ära läinud ning ka mitmes muus Euroopa riigis on tänasel päeval olukord üsna halb. Loodan väga, et Eestis läheb paremini.

This entry was posted in Elunurk.

Lisa kommentaar