Talvised toimetused

Hakkab vaikselt sisse tulema see kevade ootus, sest see aeg ei ole ju enam üldse kaugel. Eelmistel nädalate jooksul olen aknalauale pannud kasvama erinevaid taimi: esimest korda erinevaid lilli, lisaks ka melonit, arbuusi, paprikat, tomatit, füüsalit ja kohe toas kasutamiseks maitserohelist. Lähiajal saan juurde veel mulda ning siis saab veel erinevat sorti tomateid pandud kasvama. Olen ju ka varemgi taimi ette kasvatanud, aga eelmisel aastal tegin seda esimest korda kuidagi mõtestatult ja tulemus oli ka sellevõrra parem – taimed kasvasid suured ja uhked. Sel aastal aga tegin ka veidi eeltööd – otsisin välja, millised sordid meie pere toidulauale sobida võiksid ning loodan ka sel aastal suuremat saaki saada. Olen tõesti kogu sellest aiandusest väga elevil 😀 Hetkel eriti pilte veel jagada ei ole – palju on ju alles “tühje” mullapotsikuid ning lillede osas on tulemas imeväikesed rohelised taimekesed.

Viimastel nädalatel on mul olnud omajagu jamamist enda arvutiga. Ma ikkagi alati tehnikast ootaks, et ta kestab maksimaalselt kaua, aga samas öeldakse, et ega tänapäeval see tehnika ongi lühema eluaega. Viimased aastad oli mu arvuti juba jube aeglane, kuigi sai sellele tehtud igasugu puhastusi, uuendusi jne. Suvel kaotasin ära enamuse oma faile (seda on siiani veidi kurb meenutada, aga õnneks midagi sai ka taastatud, aga paljud mälestused kahjuks ka kadusid). Kaks nädalat tagasi viskas arvuti jälle sinise ekraani ette, tegi ilmatu pika “uuenduse” ning seejärel oli kõik tohutult aeglane, jooksis pidevalt kokku ja kuigi plaanin selle arvuti ühel hetkel korda teha, siis otsustasin, et on ikkagi aeg ka uue arvuti jaoks. Eelmine pidas 5,5 aastat vastu, loodetavasti uus peab kauem.

Igatahes kogu selle arvuti-teema pärast on mul viimastel nädalatel olnud raske arvutis toimetada, paljude tööasjade tegemine oli raskendatud, ka blogisse tahtsin juba tulla varem kirjutama. Nüüd aga loodan, et on jälle asjalood paremad ning viimased päevad olengi kulutanud asjade ümber tõstmisele ja ümber-harjumisele.

Ühel päeval käisin stuudios. Pikalt oli soov minna ja lõpuks õnnestus – salvestasime sisse kaks uut laulu, mis mõlemad olid küllaltki rasked minu jaoks, just refräänid. Istuvalt pea terve refrääni vältel kõrgel, hingamiskohti pigem vähe ja pidi ikka omajagu vaeva nägema. Mis seal salata, ilmselt ka see, et viimastel aastatel ei ole eriti laulda saanud, on natukene vormist välja ajanud, aga katsun kodus ikka hääleharjutusi aeg-ajalt teha. Igatahes, uus laul #12 on nüüd taas aktiivsemas tegemises või kui täpne olla, siis juba eelmisel aastal sai suurem osa selle loo taustast valmis, aga jäigi siis vokaale ootama. Teine laul on minu jaoks natukene selline uus katsetus, pikemalt ei saa sellest veel rääkida, aga tegemist on stiililiselt ja vormiliselt minu jaoks millegi täiesti uuega ja olen sellepärast väga elevil. Samuti too laul mulle endale ka väga meeldib. Eks ilmselgelt võiksid ju kõik enda kirjutatud lood endale meeldida ja meeldivadki, aga mõni lihtsalt meeldib rohkem ja puudutab ka iseennast natukene rohkem.

Erinevate asjade võõpamine on saanud ka minu uueks hobiks 😀 Hiljuti võõpasin üle ühe heleda kapi, mis ajaga oli veidi kollakaks muutunud ning mõned sellised kapid ootavad mind veel. Samuti ühele vanemale klapplauale sai tehtud uuendus.

Samuti oleme iga päev ikkagi õues käinud ja olen ka päris mitu uut laulu kirjutanud. Ka teistelt artistidelt on ilmunud uusi laule. See esimene siin oli näiteks olemas juba olemasoleva meloodiaga kui see mulle saadeti ning sooviti siia sõnu.

Järgmine on juba tervenisti minu sulest ehk et kodus klaveri taga sai ta valmis kirjutatud, kuid kuna ise sellega sidet ei tundnud, siis otsustasin, et seda võiks laulda mõni teine artist. Selline uus tantsumuusika projekt nagu Million saigi selle enda esitusse.

Samuti on mul suur rõõm teatada, et avalikustan ka enda esimesed suvised esinemised – 3. juuni Põlva, 4. juuni Kadrina ning 10. juuni Märjamaal. Ootan väga uute ning vanemate laulude esitamist ning loodan Teid lava ees näha!

 

Lisa kommentaar