VIGALA PIIMATÖÖSTUS – 4. advendimäng

Ja täiesti uskumatul kiirusel ongi kohale jõudnud (peaaegu) jõulud ning sellega seoses ka viimane advendimäng. Seekordne auhinnapakk läheb välja koostöös Vigala Piimatööstusega. Täna keskendun nende panna cotta dessertidele ning uutele juustukrõpsudele.

Kõigepealt lähemalt panna cottadest. Klassikaline magustoit on leidnud oma tee poelettidele, et see siis kiirelt ja maitsvalt meieni tuua. Valikus on 8 erinevat maitset, aga minu suhu jõudis kõigepealt hooajakohaselt piparkoogimaitseline panna cotta. Iseenesest on ta nagu täiesti tavaline panna cotta, aga juba purgi avamisel tunned sa seda piparkookidele iseloomulikku lõhna, mis sinuni õhkab. Samuti on seda tunda ka maitses, seega kõikidele piparkookide fännidele on see küpsiste mugistamiseks hea vaheldus. Veel huvitavamaks elamuseks on pakkuda ka piparkoogimaitseline pohlamoosiga panna cotta, mis samuti on imemaitsev. Kuigi ma jõulude ajal ikka piparkooke meisterdan, ei ole ma tohutu suur piparkoogi-maitse fänn, küll aga neid panna cottasid sööksin küll ja veel ja julgen ka sulle soovitada 😛

Lisaks traditsioonilistele mustsõstra, õuna, karamelli-maitselisele ning klassikalisele panna-cottale on Vigala Piimatööstusel pakkuda välja ka kaks võib-olla et veidi ebatavalisemat maitset. Esimene neist on astelpaju, mis siia sobib väga hästi, kuna oma hapukusega tasakaalustab panna cotta magusust. Teiseks karusmarjamoosiga panna cotta, mis minu jaoks oli selle kamba kõige suurem üllataja. Ma pean tõdema, et ma pole (vist) kunagi karusmarjamoosi söönud, sest see on alati tundunud mu jaoks veidi eemaletõukav ja hirmutav 😀 Antud juhul aga olen meeldivalt üllatunud ja sööksin just karusmarjamoosiga panna cottat ilmselt oma esimese eelistusena veelgi. Meenutab ta maitselt üsna palju õunamoosi ja sobib siia imehästi!

Mis annab nendele panna cottadele veel väärtust juurde, on minu arust see, et nad on pandud niivõrd ilusasse ja kvaliteetsesse klaaspurki, mis teeb nad väga stiilseks. Ehk siis väga hea mõte oleks neid ka oma tuttavate/sõprade kingikottidesse poetada, ilma et see kuidagi naljakalt mõjuks.

Teiseks, on Vigala Piimatööstus tulnud äsja välja uue tootesarjaga, milleks on Say Cheese juustukrõpsud. Hetkel on saadaval kolm esimest maitset ja kuigi tegu on uue tootega, siis olen siin-seal poelettidel neid ka juba kohanud, seega huvilised saavad juba praegu poodi tõtata. Kõige tavalisema maitsega on Cheddari juustukrõpsud, mis on eriti mõnusad juustused .Oma mõttelt on need tooted sellised justkui õhku täis suitsutatud juustupallid, mida hea krõmpsutada. Valikus on veel ka Mozarella juustukrõpsud, mis on Cheddariga võrreldes krõbedam ja veidi mahedama maitsega. Kellele meeldivad teravamad elamused, siis ka nende peale on mõeldud – krõpsud tšilli ja küüslauguga. Mulle liiga teravad snäkid ei meeldi ja selles suhtes on need krõpsud just hästi välja kukkunud, et on tunda küll seda tulisust, aga see ei mata kõik teised maitsed enda alla ja ei pane sind veeklaasi poole ruttama.

Veel ühe plussina on tegu gluteenivabade toodetega ning hea mõttena, kui soovid neid juustupalle ka kuskil mujal kasutada kui ainult snäkiks, siis võid neid näiteks puistada mõne kodus valmistatud püreesupi peale 🙂 Juustukrõpsud on pakendatud käepärasesse pakendisse, millega neid hea kaasa võtta näiteks kooli, tööle või autosse, kuna hiljem saab pakendit taas sulgeda (kui sul üldse peaks midagi järele jääma). Tervislikkuse kohapealt on ka kõik läbi mõeldud – juustukrõpsud ei sisalda üldse säilitusaineid.

Kaks kihvti tootesarja, tasub mõlemat uudistada või siis nagu mainisin, kellegi kingikotti poetada. Vigala Piimatööstusel on veel teisigi toredaid tooteid, millega saad ennast kurssi viia SIIN! Ning lisaks tasub jälgida nende Facebook’i kanalit SIIN!

Homme läheb minu lehel käima viimane advendimäng, kus loosin välja ühe kinkekorvi, kus just need samad tooted ka esindatud on. Seega hoia end kursis www.facebook.com/RenateOfficial.

Lisa kommentaar